Karamel palačinke
Za palačinke:
- 3 jajeta
- 250 g brašna
- 500 ml mleka
- 250ml mineralne vode
- 2 kašike ulja
- na vrh noža soli
Čokoladni fil:
- 250 g šećera
- 400 ml mleka
- 1 pomorandža
- 1 kašika kakaoa
- 3 kašike ruma
- 100 g čokolade
Fil sa višnjama:
- 300 g višanja
- 100 g šećera
- šlag
Priprema
1. Palačinke: Sve navedene sastojke umutiti mikserom. Pustiti da odstoji pola sata. Pržiti palačinke.
2. Čokoladni fil: Staviti šećer u
suvu šerpu i na laganoj vatri napraviti karamel. Kada šečer dobije boju
meda, sipati mleko i pustiti da se šećer otopi. Dodati izrendanu koru od
jedne pomorandže i isceđen sok. Ubaciti i polutke od isceđene
pomorandže i kuvati 3-4 minuta na tihoj vatri. Procediti mleko i vratiti
ponovo na šporet. Dodati rum i izlomljenu čokoladu. Mešati da se
čokolada otopi. Palačinke uviti u trouglove i ubacivati u šerpu sa
čokoladom. Okrenuti i drugu stranu i vaditi u tanjir. U tanjiru su po 2
palačinke.
3. FIl sa višnjama: Višnje, zajedno
sa 150 g šećera staviti da prokuvaju. Pritisnuti višnje viljuškom i malo
ih znječiti. Kada se masa malo zgusne, preliti preko palačinki i odozgo
staviti šlag.
Коментари
Постави коментар