Pita sa domaćim korama
Za kore:
- 700 g brašna
 - 1,5 kašičica soli
 - 50 ml ulja
 - 1/2 kesice suvog kvasca
 - voda
 
Za fil:
- 500 g spanaća
 - 1 kašičica soli
 - 5 jaja
 - 250 g sira
 - 100 g kajmaka
 - 150 ml jogurta (3,2 % m.m.)
 
Priprema
      1. Zamesiti testo od brašna, soli, 
ulja, suvog kvasca i vode. Testo treba da bude mekše. Podeliti ga odmah 
na 9 delova i napraviti 9 jufkica.
     
    
      2. Spanać očistiti, oprati i sitno 
iseckati. Posoliti sa 1 kašičicom soli i ostaviti 5 minuta. Za to vreme 
sjediniti sir i kajmak viljuškom, dodati jaja i sve sjediniti. Spanać 
rukama iscediti od suvišne vode i dodati masi sa jajima Sipati jogurt i 
sve izmešati.
     
    
      3. Radnu površinu obilno posuti 
brašnom, uzimati po jednu jufku i oklagijom razvijati koru. Voditi 
računa da ima dosta brašna po kori i na radnoj površini, i kore se lako 
razvijaju. Razvijenu koru poprskati uljem, staviti deo fila i urolati sa
 jedne strane do pola kore, tako isto i sa suprotne strane.
     
    
      4. Tepsiju dobro podmazati uljem i u
 nju ređati kore u krug (ispadnu dve tepsije, vel. 28cm). Kada se tepsija napuni, 
kore premazati uljem i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар