Krem kolač sa makom
Kora sa makom (2x):
- 3 belanca
- 3 kašike šećera
- 50 g mlevenog maka
- 1 kašika oštrog brašna
- 1 kašika ruma
- 1 mala kašičica praška za pecivo
Bela kora:
- 3 belanca
- 3 kašike šećera
- 3 kašike mekog brašna
- 2 kašike ulja
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica praška za pecivo
Krem:
- 700 ml mleka
- 200 g bele čokolade
- 100 g šećera
- 9 žumanaca
- 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 2 kašike oštrog brašna
- 250 ml slatke pavlake
Priprema
1. Za kore, prvo umutiti belanca sa šećerom, pa dodati ostale sastojke i ispeći dve kore sa makom i treću belu. Korice peći u plehu, vel. 30cm x 20cm.
2. Za krem, umutiti dobro žumanca sa
šećerom, dodati prašak za puding i brašno i sve razrediti sa malo mleka
(uzetih od 700 ml). Ostalo mleko, zajedno sa čokoladom staviti da
proključa i da se čokolada otopi. Kada mleko proključa dodati mu masu sa
žumancima i skuvati krem. Površinu skuvanog krema pokriti providnom
folijom i lagano rukom pritisnuti. Ostaviti da se ohladi. Umutiti čvrsto
slatku pavlaku i dodati u ohlađen krem. Sve dobro sjediniti i filovati
korice. Bela korica ide u sredinu. Kolač posuti kakaom i ukrasiti šlagom.
Коментари
Постави коментар