Krem kolač sa makom
Kora sa makom (2x):
- 3 belanca
 - 3 kašike šećera
 - 50 g mlevenog maka
 - 1 kašika oštrog brašna
 - 1 kašika ruma
 - 1 mala kašičica praška za pecivo
 
Bela kora:
- 3 belanca
 - 3 kašike šećera
 - 3 kašike mekog brašna
 - 2 kašike ulja
 - 1 kašika ruma
 - 1 kašičica praška za pecivo
 
Krem:
- 700 ml mleka
 - 200 g bele čokolade
 - 100 g šećera
 - 9 žumanaca
 - 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
 - 2 kašike oštrog brašna
 - 250 ml slatke pavlake
 
Priprema
      1. Za kore, prvo umutiti belanca sa šećerom, pa dodati ostale sastojke i ispeći dve kore sa makom i treću belu. Korice peći u plehu, vel. 30cm x 20cm.
      2. Za krem, umutiti dobro žumanca sa
 šećerom, dodati prašak za puding i brašno i sve razrediti sa malo mleka
 (uzetih od 700 ml). Ostalo mleko, zajedno sa čokoladom staviti da 
proključa i da se čokolada otopi. Kada mleko proključa dodati mu masu sa
 žumancima i skuvati krem. Površinu skuvanog krema pokriti providnom 
folijom i lagano rukom pritisnuti. Ostaviti da se ohladi. Umutiti čvrsto
 slatku pavlaku i dodati u ohlađen krem. Sve dobro sjediniti i filovati 
korice. Bela korica ide u sredinu. Kolač posuti kakaom i ukrasiti šlagom.



Коментари
Постави коментар