Brzo, sočno - čokoladno
Potrebno je:
- 1 čaša (od jogurta) vode
 - 1/2 čaše ulja
 - 1 čaša šećera
 - 2 čaše brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 3 kašike kakaoa
 - 2 pune kašike džema (po ukusu)
 - 250 g jabuka
 
Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
 - 8 kašika ulja
 - 8 kašika mleka
 - 2 kašike meda
 
Priprema
1. Uzeti pleh, vel. 20x30 cm, i podmazati ga uljem. Rernu ugrejati na 170 stepeni.
     
    
2. Jabuke očistiti i krupno 
narendati. 
U dublju vanglicu sipati vodu, ulje i šećer, pa žicom za mućenje mutiti 
dok se šećer ne rastopi. Pomešati brašno, kakao i pecivo, pa dodati u 
tečne sastojke. Dobro sjediniti. 
     
    
3. Zatim ubaciti džem i jabuke. 
Kašikom sjediniti i sipati u podmazani pleh. Poravnati i staviti da se 
peče. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je kolač ispečen) ostaviti 
da se prohladi. Prohlađen kolač iseći na kocke.
     
    
4. Glazura: U manju šerpicu izlomiti
 čokoladu i preliti je mlekom, uljem i medom. Staviti na, tihu 
temperaturu, da se čokolada rastopi i da se svi sastojci sjedine. 
Rastopljenom čokoladom preliti prohlađeni kolač i ostaviti ga da se 
ohladi i da se glazura stegne (da vas ne buni - glazura će samo malo da 
se stegne, ali zato kada jedete kolač kao da jedete mlečnu čokoladu).
     
    



Коментари
Постави коментар