Brzo, sočno - čokoladno
Potrebno je:
- 1 čaša (od jogurta) vode
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike kakaoa
- 2 pune kašike džema (po ukusu)
- 250 g jabuka
Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
- 8 kašika ulja
- 8 kašika mleka
- 2 kašike meda
Priprema
1. Uzeti pleh, vel. 20x30 cm, i podmazati ga uljem. Rernu ugrejati na 170 stepeni.
2. Jabuke očistiti i krupno
narendati.
U dublju vanglicu sipati vodu, ulje i šećer, pa žicom za mućenje mutiti
dok se šećer ne rastopi. Pomešati brašno, kakao i pecivo, pa dodati u
tečne sastojke. Dobro sjediniti.
3. Zatim ubaciti džem i jabuke.
Kašikom sjediniti i sipati u podmazani pleh. Poravnati i staviti da se
peče. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je kolač ispečen) ostaviti
da se prohladi. Prohlađen kolač iseći na kocke.
4. Glazura: U manju šerpicu izlomiti
čokoladu i preliti je mlekom, uljem i medom. Staviti na, tihu
temperaturu, da se čokolada rastopi i da se svi sastojci sjedine.
Rastopljenom čokoladom preliti prohlađeni kolač i ostaviti ga da se
ohladi i da se glazura stegne (da vas ne buni - glazura će samo malo da
se stegne, ali zato kada jedete kolač kao da jedete mlečnu čokoladu).
Коментари
Постави коментар