Carska pita - na srpski način
Potrebno je :
- 2,5 čaše (od jogurta) žutog kukuruznog brašna
- 2,5 čaše belog brašna
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša jogurta
- 50 ml ulja
- 4 jajeta
- 200 g izmrvljenog sira
- 200 g pečenice
- 100 g čvaraka
- 100 g mesnate, dimljene, slanine
- 3 kisela krastavčića
- 3 srednje, kisele, paprike
- 3 čena belog luka
- 1,5 kesica praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
Priprema
1. Sitno iseckati pečenicu, čvarke,
slaninicu, papriku, krastavčiće i beli luk.
U vanglicu razbiti jaja i penasto ih umutiti. Dodati ulje, kiselu vodu i
jogurt, pa sjediniti. Pomešati obe vrste brašna, dodati pecivo, pa
sipati u smesu sa jajima. Dobro, mikserom, sjediniti.
2. Na kraju ubaciti izmrvljeni sir i mešavinu iseckanih sastojaka, pa kašikom dobro promešati.
3. Odgovarajući pleh premazati uljem, sipati smesu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
4. Pečenu pitu izvaditi, prohladiti, pa iseći na kocke i poslužiti.
Super je! Obozavam ovako nešto!
ОдговориИзбришиHvala Dragane.
ОдговориИзбриши