Carska pita - na srpski način
Potrebno je :
- 2,5 čaše (od jogurta) žutog kukuruznog brašna
 - 2,5 čaše belog brašna
 - 1 čaša kisele vode
 - 1 čaša jogurta
 - 50 ml ulja
 - 4 jajeta
 - 200 g izmrvljenog sira
 - 200 g pečenice
 - 100 g čvaraka
 - 100 g mesnate, dimljene, slanine
 - 3 kisela krastavčića
 - 3 srednje, kisele, paprike
 - 3 čena belog luka
 - 1,5 kesica praška za pecivo
 - 1,5 kašičica soli
 
Priprema
1. Sitno iseckati pečenicu, čvarke, 
slaninicu, papriku, krastavčiće i beli luk. 
 U vanglicu razbiti jaja i penasto ih umutiti. Dodati ulje, kiselu vodu i
 jogurt, pa sjediniti. Pomešati obe vrste brašna, dodati pecivo, pa 
sipati u smesu sa jajima. Dobro, mikserom, sjediniti.
     
    
2. Na kraju ubaciti izmrvljeni sir i  mešavinu iseckanih sastojaka, pa  kašikom dobro promešati.
     
    
3. Odgovarajući pleh premazati uljem, sipati smesu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. 
     
    
4. Pečenu pitu izvaditi, prohladiti, pa iseći na kocke i poslužiti. 
     
    



Super je! Obozavam ovako nešto!
ОдговориИзбришиHvala Dragane.
ОдговориИзбриши