Hleb bez narastanja
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
 - 1/3 kockice kvasca
 - 1/2 kašičice sode bikarbone
 - 1/2 kašičice praška za pecivo
 - 130 ml jogurta
 - 150 ml mleka
 - 1 jaje
 - 2 kašike ulja
 - 1 kašičica soli
 - 2 kašičice šećera
 
Priprema
1. U toplom mleku, sa dodatkom šećera podići kvasac. U jogurt staviti sodu bikarbonu, promešati i sačekati da se aktivira.
     
    
2. U vanglicu staviti brašno, dodati
 pecivo, pa promešati. Zatim dodati so, jaje, ulje, jogurt sa sodom 
bikarbonom i mleko sa kvascem. Zamesiti testo. Prebaciti ga na, 
pobrašnjenu, radnu površinu i mesiti dok testo ne postane elastično. 
     
    
3. Umešeno testo, rukom, razvući u 
pravougaonik i uviti rolnu. 
Uzeti kalup za hleb, 30x11x8cm, pa dno obložiti pek papirom a stranice 
premazati uljem. Staviti rolnu od testa u, pripremljeni, kalup. 
     
    
4. Testo zaseći nožem, na nekoliko mesta, premazati mešavinom ulja i vode i staviti u, mlaku, rernu da se peče, na 170 stepeni.
     
    
5. Pečeni hleb izvaditi iz kalupa, umotati u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi, pa poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар