Testenina u sosu sa belim vinom
Potrebno je:
- 500 g testenine (špagete ili makarone)
Sos:
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 konzerva pelata
- 250 ml pasiranog paradajza
- 200 ml belog vina
- 1 čili papričica
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 300 g mesnate slanine
- 1 kašičica brašna
- biber
- suvog biljnog začina
- ulje
1. Na zagrejano ulje staviti sitno
iseckanu slaninu i pržiti, dok slanina ne zamiriše. Zatim dodati sitno
iseckani crni i beli luk, kao i čili papričicu. Dinstati dok luk ne
omekša.
2. Kada se slaninica propržila a lik
omekšao dodati konzervu pelata (prethodno paradajz iseckati), pasirani
paradajz (u kome se rastvori brašno), bosiljak, belo vino i začine.
Dobro promešati i nastaviti sa krčkanjem, dok se sos ne zgusne. Probati
i, ako treba, dosoliti.
3. Testeninu skuvati, procediti i
ubaciti u posudu sa sosom. Dobro promešati i poslužiti posuto parmezanom
i krupno rendanim kačkavaljem.
neka je sa srećom početak, odličan recept
ОдговориИзбришиHvala, Gvozdena.
ИзбришиDobrodošla u gastro blogerski svet :)
ОдговориИзбришиHvala!
ОдговориИзбриши