Krem čorba sa šampinjonima
Potrebno je:
- 200 g šampinjona
 - 250 ml pavlake za kuvanje
 - 200 ml mleka
 - 300 ml vode
 - 1 kašika brašna
 - 50 ml ulja
 - 1/2 kašičice sveže mlevenog, bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 
Priprema
1. Pečurke iseći na listiće (srednje
 debljine). U odgovarajućoj posudi ugrejati ulje i staviti šampinjone da
 se prže. Dinstati dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
     
    
2. Zatim šampinjone posuti kašikom 
brašna. Dobro izmešati, pa sipati mešavinu mleka i vode (hladnu). Mešati
 sve dok se ne rastvore grudvice od brašna. 
     
    
3. Na kraju sipati pavlaku za 
kuvanje, posuti biberom i suvim biljnim začinom i pustiti da provri 
(promešati povremeno). Od momenta kada supa provri kuvati pet minuta, 
skloniti i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар