Krem čorba sa šampinjonima
Potrebno je:
- 200 g šampinjona
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml mleka
- 300 ml vode
- 1 kašika brašna
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice sveže mlevenog, bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
Priprema
1. Pečurke iseći na listiće (srednje
debljine). U odgovarajućoj posudi ugrejati ulje i staviti šampinjone da
se prže. Dinstati dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
2. Zatim šampinjone posuti kašikom
brašna. Dobro izmešati, pa sipati mešavinu mleka i vode (hladnu). Mešati
sve dok se ne rastvore grudvice od brašna.
3. Na kraju sipati pavlaku za
kuvanje, posuti biberom i suvim biljnim začinom i pustiti da provri
(promešati povremeno). Od momenta kada supa provri kuvati pet minuta,
skloniti i poslužiti.
Коментари
Постави коментар