Piletina u marinadi sa maslinovim uljem
Potrebno je:
- 8 šnicli od pilećeg belog mesa
 
Marinada:
- 3 kašike sveže isceđenog, soka od limuna
 - 3 kašike meda
 - 3 veća čena belog luka
 - 1 kašičica origana
 - 1 kašičica kumina
 - 1 kašičica crvenog mlevenog bibera
 - 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začin
 - 120 ml maslinovog ulja
 
Priprema
1. Belo meso iseći tako da šnicle budu debljine, oko, 1 cm. Beli luk što sitnije iseckati.
     
    
2. U odgovarajućoj posudi (sa 
poklopcem) staviti med i sok od limuna, pa kašičicom mešati dok se med 
ne rastopi. Dodati beli luk, origano, kumin, crni i crveni biber, 
biozačin i maslinovo ulje. Dobro sjediniti sastojke.
     
    
3. U marinadu stavljati jedno, po 
jedno, parče mesa, ali tako da obe strane mesa budu uvaljane u začine. 
Poklopiti posudu i ostaviti u frižider, najmanje dva sata.. 
4. Ugrejati dobro gril tiganj i (posle proteka datog vremena) pržiti meso iz marinade. Poslužiti sa prilogom, po želji.
4. Ugrejati dobro gril tiganj i (posle proteka datog vremena) pržiti meso iz marinade. Poslužiti sa prilogom, po želji.



Коментари
Постави коментар