Jaja za Uskrs
Potrebno je:
- 30 jaja
- boja za jaja, u kesicama, po izboru
Priprema
1. Skuvati jaja, uz dodatak soli. Ne
vaditi jaja iz posude u kojoj su se kuvala. Uzeti staru šerpicu i u nju
staviti cetku za pomfrit. Sipati vodu ali paziti da cetka dnom ne
dodiruje vodu, i uključiti šporet, da voda proključa. Uzimati jaja iz
posude u kojoj su se kuvala i stavljati ih u cetku (po 5-6 komada).
Odozgo po jajima posuti boju, koju želite (nekoliko različitih boja).
Poklopiti, ili samo prebaciti krpu preko šerpe, i kuvati (na tihoj
temperaturi) 2-3 minuta. Vaditi rešetkastom kašikom jaja i stavljati ih u
tanjir da se ohlade. Isti postupak ponavljati sa jajima, dokle ih ima.
Ohlađena jaja premazati uljem i ostaviti u korpicu.
Коментари
Постави коментар