Jaja za Uskrs
Potrebno je:
- 30 jaja
 - boja za jaja, u kesicama, po izboru
 
Priprema
      1. Skuvati jaja, uz dodatak soli. Ne
 vaditi jaja iz posude u kojoj su se kuvala. Uzeti staru šerpicu i u nju
 staviti cetku za pomfrit. Sipati vodu ali paziti da cetka dnom ne 
dodiruje vodu, i uključiti šporet, da voda proključa. Uzimati jaja iz 
posude u kojoj su se kuvala i stavljati ih u cetku (po 5-6 komada). 
Odozgo po jajima posuti boju, koju želite (nekoliko različitih boja). 
Poklopiti, ili samo prebaciti krpu preko šerpe, i kuvati (na tihoj 
temperaturi) 2-3 minuta. Vaditi rešetkastom kašikom jaja i stavljati ih u
 tanjir da se ohlade. Isti postupak ponavljati sa jajima, dokle ih ima. 
Ohlađena jaja premazati uljem i ostaviti u korpicu.
     
    



Коментари
Постави коментар