Hrskavi trouglovi
Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za pite
 
Za fil:
- 300 g sira
 - 4 jajeta
 - 300 ml jogurta
 - 50 g brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1 vezica zelja
 
Za premazivanje kora:
- 120 ml ulja
 
Priprema
      1. Fil :  Zelje oprati, iseckati 
sitno, posoliti (sa jednom kašičicom soli), promešati i ostaviti da 
stoji, dok se spremi fil.
Sir, viljuškom, izdrobiti. U vanglicu staviti jaja, pa ih, žicom za 
mućenje, dobro umutiti. Dodati brašno, sa pecivom, i umutiti, da nema 
grudvica. Zatim sipati jogurt, promešati i ubaciti izmrvljeni sir. 
Kašikom sjediniti. Na kraju zelje dobro iscediti, dodati u fil i 
promešati. 
     
    
      2. Uzeti jednu koru i raširiti je na radnom stolu (baš se rimuje, hahaha), pa je premazati, četkicom, uljem.
     
    
      3. Koru presaviti, širom stranom, na pola, premazati uljem, pa...
     
    
      4. ...još jedanput presaviti na pola. Premazati uljem i ...
     
    
      5. ...po celoj dužini staviti fil (fil, odmah, rasporediti da ga ima podjednako za sve trouglove).
     
    
      6. Sada počinjemo preklapanje kore. 
Iskusne kulinarke mi neće zameriti što sam prikazala ceo postupak 
preklapanja kore, iz razloga što, na sajtu, imamo divnih, mladih 
domaćica, pa će za njih ovo (barem se nadam) biti od pomoći. Koru 
počinjemo preklapanjem na desno, pa...
     
    
      7. ...idemo naviše, ...
     
    
      8. ...pa na levo preklopiti, pa...
     
    
      9. ...samo podići trougao naviše, zatim...
     
    
      10. ...još jedanput na desno,...
     
    
      11. ...zadnji put podižemo trougao naviše i ...
     
    
      12. ...formirali smo trougao.
     
    
      13. Formirane trouglove poređati u 
pleh, preko pek papira. U ostatak fila dodati dve kašike ulja i 
premazati (četkicom) svaki trougao.
     
    
      14. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Pečenu pitu izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohladi.
     
    
      15. Prohlađene trouglove poslužiti sa jogurtom, kiselim mlekom, pavlakom...
     
    



Коментари
Постави коментар