Testenina sa svinjskim mesom u paradajz sosu
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa od buta
- 2 veće glavice crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 300 g šampinjona
- 200 ml pasiranog paradajza
- 2 pune kašike paradajz pirea
- 100 ml belog vina
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 kesica sosa sa pečurkama
- 200 g kačkavalja
- majoran, bosiljak i mirođija
- biber
- suvog biljnog začina
- ulje (ili mast)
...i još:
- 500 g testenine
Priprema
1. Meso iseći na kockice i staviti
na zagrejano ulje, da se dinsta. Dolivati, po malo, vode. Kada meso
omekša dodati, sitno, isečeni crni i beli luk, pa nastaviti sa
dinstanjem. Posle 10-ak minuta ubaciti šampinjone, isečene na deblje
listiće, sipati belo vino i dinstati u, polupokrivenoj, posudi.
2. Kada je tečnost, skoro, isparila
dodati pasirani paradajz, pire od paradajza i iseckane sveže začine
(majoran, mirođija i bosiljak). Dobro promešati i začiniti biberom i
suvim biljnim začinom.
3. Krčkati da se tečnost malo
zgusne, pa sipati 250 ml pavlake za kuvanje i kesicu sosa sa pečurkama
(pripremljenu prema uputstvu, sa pakovanja. Ako ne možete da nađete ovaj
sos uzmite 250 ml vode i 250 ml mleka, dodati 1 kašiku brašna, dobro
promešati, da nema grudvica i sipati u jelo), pa nastaviti sa
dinstanjem. Ako treba, još, dosoliti.
U međuvremenu skuvati testeninu, prema uputsvu sa pakovanja. U oceđenu
testeninu sipati meso sa sosom, dobro promešati i preručiti u,
odgovarajuću, posudu (za rernu).
4. Preko smese preliti ostatak
pavlake za kuvanje (250 ml), posuti izrendanim kačkavaljem i staviti da
se zapeče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
Коментари
Постави коментар