Testenina sa svinjskim mesom u paradajz sosu
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa od buta
 - 2 veće glavice crnog luka
 - 3 češnja belog luka
 - 300 g šampinjona
 - 200 ml pasiranog paradajza
 - 2 pune kašike paradajz pirea
 - 100 ml belog vina
 - 1/2 l pavlake za kuvanje
 - 1 kesica sosa sa pečurkama
 - 200 g kačkavalja
 - majoran, bosiljak i mirođija
 - biber
 - suvog biljnog začina
 - ulje (ili mast)
 
...i još:
- 500 g testenine
 
Priprema
      1. Meso iseći na kockice i staviti 
na zagrejano ulje, da se dinsta. Dolivati, po malo, vode. Kada meso 
omekša dodati, sitno, isečeni crni i beli luk, pa nastaviti sa 
dinstanjem. Posle 10-ak minuta ubaciti šampinjone, isečene na deblje 
listiće, sipati belo vino i dinstati u, polupokrivenoj, posudi. 
     
    
      2. Kada je tečnost, skoro, isparila 
dodati pasirani paradajz, pire od paradajza i iseckane sveže začine 
(majoran, mirođija i bosiljak). Dobro promešati i začiniti biberom i 
suvim biljnim začinom.
     
    
      3. Krčkati da se tečnost malo 
zgusne, pa sipati 250 ml pavlake za kuvanje i kesicu sosa sa pečurkama 
(pripremljenu prema uputstvu, sa pakovanja. Ako ne možete da nađete ovaj
 sos uzmite 250 ml vode i 250 ml mleka, dodati 1 kašiku brašna, dobro 
promešati, da nema grudvica i sipati u jelo), pa nastaviti sa 
dinstanjem. Ako treba, još, dosoliti.
U međuvremenu skuvati testeninu, prema uputsvu sa pakovanja. U oceđenu 
testeninu sipati meso sa sosom, dobro promešati i preručiti u, 
odgovarajuću, posudu (za rernu). 
     
    
      4. Preko smese preliti ostatak 
pavlake za kuvanje (250 ml), posuti izrendanim kačkavaljem i staviti da 
se zapeče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар