Uskršnji doručak
Potrebno je:
- 6 kuvanih jaja
 - 1 kisela pavlaka
 - 3 kašike (do vrha pune) majoneza
 - 5 kiselih krastavčića
 - 200 g tanko sečene šunke
 - 800 ml vode
 - 2 kesice želatina
 - 2 kockice pileće supe
 - so
 - biber
 
Priprema
      1. U dublju činiju staviti kiselu 
pavlaku, majonez, iseckane krastavčiće i iseckanu šunku (ostaviti 6 
parčića šunke da bi se stavili sa strane u plehu, kada se masa ređa).
     
    
      2. Staviti 800 ml vode i sa 2 
kockice za supu skuvati supu. Pobiberiti. Pripremiti želatin prema 
uputstvu sa kesice, dodati malo vrele supe, promešati, pa sipati u supu.
 Mešati da se razbiju grudvice od želatina. Ostaviti da se ohladi.
     
    
      3. Uzeti kalup za srneća leđa i 
obložiti ga providnom folijom. Čim počne masa sa želatinom da se 
zgušnjava sipati je u posudu sa pavlakom, majonezom, krastavčićima i 
seckanom šunkom. Sve promešati, i ako je potrebno dodati soli. 
     
    
      4. Pola mase sipati u kalup, po 
sredini poređati 6 kuvanih jaja, uviti 6 parčića šunke u rolate, pa po 
tri staviti sa obe strane, pored jaja. Preliti ostatkom smese i ostaviti
 u frižider da se stegne. Kada se steglo prevrnuti na tacnu, skloniti 
foliju i poslužiti. 
     
    



Коментари
Постави коментар