Uskršnji doručak
Potrebno je:
- 6 kuvanih jaja
- 1 kisela pavlaka
- 3 kašike (do vrha pune) majoneza
- 5 kiselih krastavčića
- 200 g tanko sečene šunke
- 800 ml vode
- 2 kesice želatina
- 2 kockice pileće supe
- so
- biber
Priprema
1. U dublju činiju staviti kiselu
pavlaku, majonez, iseckane krastavčiće i iseckanu šunku (ostaviti 6
parčića šunke da bi se stavili sa strane u plehu, kada se masa ređa).
2. Staviti 800 ml vode i sa 2
kockice za supu skuvati supu. Pobiberiti. Pripremiti želatin prema
uputstvu sa kesice, dodati malo vrele supe, promešati, pa sipati u supu.
Mešati da se razbiju grudvice od želatina. Ostaviti da se ohladi.
3. Uzeti kalup za srneća leđa i
obložiti ga providnom folijom. Čim počne masa sa želatinom da se
zgušnjava sipati je u posudu sa pavlakom, majonezom, krastavčićima i
seckanom šunkom. Sve promešati, i ako je potrebno dodati soli.
4. Pola mase sipati u kalup, po
sredini poređati 6 kuvanih jaja, uviti 6 parčića šunke u rolate, pa po
tri staviti sa obe strane, pored jaja. Preliti ostatkom smese i ostaviti
u frižider da se stegne. Kada se steglo prevrnuti na tacnu, skloniti
foliju i poslužiti.
Коментари
Постави коментар