Krem supa sa belim vinom
Potrebno je:
- 250 ml belog vina
- 500 ml vode
- 1 pileća kockica za supu
- 3 žumanceta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- biber
- suvi biljni začin
- peršun (ili mirođija)
Priprema
1. Vodu sipati u šerpicu i staviti
da provri. U provrelu vodu staviti kockicu za supu i pustiti da se
kockica otopi. U drugu posudu sipati belo vino, dodati skuvanu supu i
staviti na šporet da proključa. Probati i, po ukusu, posuti biberom i
biozačinom. Neka vri 2-3 minuta.
2. Dok supa vri umutiti dobro
žumanca, pa dodati pavlaku i sve sjediniti. Polako sipati u ključalu
supu, uz neprekidno mešanje. Kuvati dok se ne zgusne. Ubaciti seckani
peršun (ili mirođiju - ja sam dodala mešavinu peršuna i mirođije),
promešati i poslužiti.
Коментари
Постави коментар