Svinjsko meso u soja sosu
Potrebno je :
- 1,3 kg svinjskog mesa od buta
Marinada:
- 50 ml soja sosa
- 2 kašike ulja
- 2 kašike crvenog bibera
- 3 pasirana čena belog luka
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica soli
- 2 kašike brašna
...i još:
- 150 ml belog vina
Priprema:
1. Marinada: Za marinadu, u jednoj dubljoj činiji, sjediniti dobro sve sastojke.
2. Meso od buta u jednom komadu dobro, sa svih strana, premazati marinadom, poklopiti i ostaviti u frižider, jedan sat.
3. Zatim izvaditi meso iz frižidera,
sipati belo vino (pored mesa, ne prelivati ga), pokriti alu folijom,
koju dobro treba vezati kanapom, pa staviti meso da se peče, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
4. Meso peći na 200 stepeni samo dok
vino provri, pa smanjiti na 160 stepeni i peći, narednih, 1,5 sat.
Posle proteka datog vremena izvaditi posudu sa mesom, skloniti foliju i
vratiti da se meso zapeče, oko 10 -ak minuta.
5. Pečeno meso izvaditi na tacnu, da
se malo prohladi a tečnost u kojoj se meso peklo iskoristiti kao sos za
prelivanje, isečenog, mesa.
6. Prohlađeno meso iseći na tanje šnitove i poslužiti.
Коментари
Постави коментар