Punjeni baget hleb
Potrebno je:
- 1 baget hleb
- 250 g feta sira
- 200 g krem maslaca
- 1 crvena paprika
- 150 g kulena
- 80 g kiselih krastavčića
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1/2 kašičice aleve paprike
Priprema
1. Crvenu papriku iseći na kockice, kao i kulen i kisele krastavčiće.
2. Baget hleb iseći na tri dela.
3. Viljuškom, pažljivo, izvaditi sredinu, ostavljajući po 0,5 cm sa strane.
4. Sredinu hleba izmrviti rukama u sitne mrvice.
5. U vanglicu staviti sir i izmrviti
ga viljuškom. Dodati sve navedene sastojke i dobro promešati. Na kraju
dodati izmrvljeni hleb i sjediniti sa pripremljenom smesom. Ostaviti da
odstoji 10-ak minuta.
6. Posle proteka datog vremena uzeti
parčiće hleba i puniti pripremljenim nadevom. Puniti sa jedne i sa
druge strane, pritiskajući kašikom, istovremeno jednom rukom ga držeći,
da ne pukne.
7. Svako napunjeno parče hleba umotati u alu foliju i ostaviti najmanje tri sata, u frižideru, da se nadev stegne
8. Izvaditi hleb iz frižidera i oštrim nožem ga iseći na parčiće, debljine 2 cm.
Umotan u foliji, u frižideru, može da stoji nekoliko dana.
Коментари
Постави коментар