Punjeni baget hleb
Potrebno je:
- 1 baget hleb
 - 250 g feta sira
 - 200 g krem maslaca
 - 1 crvena paprika
 - 150 g kulena
 - 80 g kiselih krastavčića
 - 2 kašike svežeg peršuna
 - 1/2 kašičice belog luka u prahu
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 1/2 kašičice aleve paprike
 
Priprema
      1. Crvenu papriku iseći na kockice, kao i kulen i kisele krastavčiće. 
     
    
      2. Baget hleb iseći na tri dela.
     
    
      3. Viljuškom, pažljivo, izvaditi sredinu, ostavljajući po 0,5 cm sa strane.
     
    
      4. Sredinu hleba izmrviti rukama u sitne mrvice.
     
    
      5. U vanglicu staviti sir i izmrviti
 ga viljuškom. Dodati sve navedene sastojke i dobro promešati. Na kraju 
dodati izmrvljeni hleb i sjediniti sa pripremljenom smesom. Ostaviti da 
odstoji 10-ak minuta.
     
    
      6. Posle proteka datog vremena uzeti
 parčiće hleba i puniti pripremljenim nadevom. Puniti sa jedne i sa 
druge strane, pritiskajući kašikom, istovremeno jednom rukom ga držeći, 
da ne pukne.
     
    
      7. Svako napunjeno parče hleba umotati u alu foliju i ostaviti najmanje tri sata, u frižideru, da se nadev stegne
     
    
      8. Izvaditi hleb iz frižidera i oštrim nožem ga iseći na parčiće, debljine 2 cm.
Umotan u foliji, u frižideru, može da stoji nekoliko dana.
     
    



Коментари
Постави коментар