Slana torta sa krekerima
Potrebno je:
- 1/2 kg feta sira
 - 100 g susama (prethodno proprženog)
 - 100 g slanog krekera (što sitnije izmrvljenog)
 - 200 g majoneza
 - 2 čaše kisele pavlake
 
I još:
- 300 g iseckane šunke
 - 250 g frikomove carske mešavine (obariti)
 - 5 kiselih krastavčića (sitno iseckanih)
 - 4 kuvana jajeta (krupno izrendana)
 - 1,5 kašičica tucane aleve paprike
 - beli luk u prahu (po ukusu)
 - biber (po ukusu)
 - kačkavalj (narendan za odozgo)
 
Ostalo:
- 1 manja oblanda
 
Priprema
      1. Feta sir staviti u dublju činiju i
 viljuškom dobro izmrviti. Dodati proprženi susam i izmrvljeni kreker, 
pa sjediniti. Na kraju dodati, prethodno umućenu, pavlaku sa majonezom, 
pa kašikom dobro promešati. Tako pripremljenu smesu podeliti na tri 
dela.
     
    
      2. U prvi deo dodati 300 g iseckane šunke.
U drugi deo dodati iseckane kisele krastavčiće, izrendana jaja, alevu papriku i po ukusu, beli luk i biber.
U treći deo dodati obareno i dobro oceđeno povrće (paziti da se ne prekuva, samo malo da omekša). 
     
    
      3. Na plato staviti prvi list 
oblande i premazati ga prvim delom fila. Zatim staviti drugi list 
oblande, pritisnuti, pa rasporediti drugi deo fila. Na kraju staviti 
treći list oblande i preko treći deo fila. Pritisnuti malo i preko 
narendati kačkavalj. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi, iseći na 
željene oblike i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар