Slana torta sa krekerima
Potrebno je:
- 1/2 kg feta sira
- 100 g susama (prethodno proprženog)
- 100 g slanog krekera (što sitnije izmrvljenog)
- 200 g majoneza
- 2 čaše kisele pavlake
I još:
- 300 g iseckane šunke
- 250 g frikomove carske mešavine (obariti)
- 5 kiselih krastavčića (sitno iseckanih)
- 4 kuvana jajeta (krupno izrendana)
- 1,5 kašičica tucane aleve paprike
- beli luk u prahu (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- kačkavalj (narendan za odozgo)
Ostalo:
- 1 manja oblanda
Priprema
1. Feta sir staviti u dublju činiju i
viljuškom dobro izmrviti. Dodati proprženi susam i izmrvljeni kreker,
pa sjediniti. Na kraju dodati, prethodno umućenu, pavlaku sa majonezom,
pa kašikom dobro promešati. Tako pripremljenu smesu podeliti na tri
dela.
2. U prvi deo dodati 300 g iseckane šunke.
U drugi deo dodati iseckane kisele krastavčiće, izrendana jaja, alevu papriku i po ukusu, beli luk i biber.
U treći deo dodati obareno i dobro oceđeno povrće (paziti da se ne prekuva, samo malo da omekša).
3. Na plato staviti prvi list
oblande i premazati ga prvim delom fila. Zatim staviti drugi list
oblande, pritisnuti, pa rasporediti drugi deo fila. Na kraju staviti
treći list oblande i preko treći deo fila. Pritisnuti malo i preko
narendati kačkavalj. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi, iseći na
željene oblike i poslužiti.
Коментари
Постави коментар