Lagana voćna torta
Potrebno je:
- 1 plazma (300g)
- 1/2 l slatke pavlake
- 150 g malina (zamrznutih)
- 1 kašika šećera u prahu
- 2 kašike šećera u kristalu
- mleko
Priprema
1. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom
u prahu. Maline (prethodno odmrznute) posuti sa šećerom u kristalu i
ostaviti u cediljku da odstoje 15-ak minuta. Blago ih pritisnuti da se
ocede, ubaciti u slatku pavlaku i još jednom izmiksati. Jedan deo slatke
pavlake odvojiti, pre ubacivanja malina, za dekoraciju torte.
2. Finalni postupak: Keks prethodno
natopljen u mleko - slatka pavlaka sa malinama - keks - slatka pavlaka
sa malinama - keks - slatka pavlaka sa malinama.
Na kraju tortu premazati odvojenom slatkom pavlakom i ukrasiti po želji.
Ja sam stavljala iseckane gumene bombone i kuglice za dekoraciju.
PRIJATNO!
Коментари
Постави коментар