Mimoza salata
Potrebno je:
- 400 g krompira
- 300 g sitno iseckane stišnjene šunke
- 300 g feta sira
- 8 kuvanih jaja
Za premazivanje:
- 400 g majoneza
- 600 g kisele pavlake
- 2 kašike senfa
- 150 g sitno isckanih i dobro isceđenih kiselih krastavčića
I još:
- 150 g kačkavalja
Priprema
1. Krompir skuvati u ljusci,
ohladiti i oljuštiti. Uzeti veću, dublju, činiju za salatu, pa na dno
prvo, krupno izrendati, deo, krompira. Za premazivanje sjediniti sve
sastojke. Krompir premazati, dobro, filom. Zatim posuti iseckanu šunku,
premazati je filom, pa preko narendati jaja. I njih premazati filom, pa
narendati sir, koji takođe treba premazati filom. Krompir i jaja, malo,
posoliti. Istim redosledom ređati još tri puta, na isti način. Znači
ukupno četiri sloja treba da bude,
(krompir-fil-šunka-fil-jaja-fil-sir-fil-...).
2. Na kraju celu površinu dobro premazati filom i obilno, narendati kačkavalj, na sitnoj strani rendeta. Ukrasiti po želji.
Коментари
Постави коментар