Pileće meso sa povrćem, u sosu
Potrebno je:
1 srednji struk praziluka 100ml pasiranog paradajza
1 veća, sveža, paprika 80ml amareto likera (gorki liker sa ukusom badema)
1 ljuta papričica 2 kašike soja sosa
1 šargarepa 1 kašičica čili sosa
1 manja tikvica 1 kašičica tucane paprike
4 čašnja belog luka 2 kašičice slatke, aleve, paprike
2 kašičice meda 1 kašičica senfa
100 ml vode 1 kašičica brašna
biber suvi biljni začin
ulje
Priprema:
100 ml vode 1 kašičica brašna
biber suvi biljni začin
ulje
Priprema:
- Meso iseći na kocke i staviti ga u, dublji, tiganj, na zagrejano ulje, da se prži. Posuti ga sa biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu.
- Za to vreme sečemo povrće. Obe vrste paprike iseći na tanje trake, šampinjone iseći na deblje listiće, praziluk iseći na deblje krugove, beli luk sitno iseckati, šargarepu i tikvicu iseći na tanje trake.
- Kada je meso dobilo blago, rumenu boju izvaditi ga rešetkastom kašikom i držati na toplom.
- U tiganj, gde se meso pržilo (na istom ulju) ubaciti svo povrće, osim šampinjona. Dodati med i dobro promešati.
- Dinstati na tihoj vatri, oko pet minuta. Zatim dodati šampinjone, pasirani paradajz, amareto liker, čili i soja sos, tucanu i slatku, alevu,papriku i senf. Dobro promešati, pustiti da provri, pa dodati biber i suvi bilji začin, po ukusu. Krčkati 10-ak minuta i preliti sa vodom, u kojoj je razmućeno brašno. Pustiti da još jedanput provri, ako treba dosoliti.
Коментари
Постави коментар