Domaći hleb sa jogurtom
Potrebno je:
- 700 g brašna
 - 1 čaša jogurta
 - 1 čaša (od jogurta) mleka
 - 1/2 čaše ulja
 - 1 kockica kvasca
 - 2 kašičice šećera
 - 1,5 kašičica soli
 
Priprema
      1. U toplom mleku, sa dodatkom 
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati 
kašičicu šećera, so, jogurt, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i
 ostaviti ga da naraste.
     
    
      2. Naraslo testo premesiti, pa 
ostaviti da još jedanput naraste. Kada je testo i drugi put naraslo 
prebaciti ga na, pobrašnjenu, radnu površinu, formirati oblik po želji i
 staviti ga u podmazanu posudu za pečenje (ja sam dublju šerpu premazala
 puterom a na dno stavila pek papir).
     
    
      3. Hleb u posudi ostaviti da 
naraste, pa ga premazati mešavinom ulja i, malo, vode. Zarezati testo na
 par mesta i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 
stepeni.
     
    
      4. Pečeni hleb izvaditi (probati 
čačkalicom da li je pečen) i ostaviti da se ohladi. Ne pokrivati ga 
krpom, da bi korica bila hrskava. Ko voli mekanu koricu neka pokrije 
hleb, čim se izvadi iz rerne.
     
    



Коментари
Постави коментар