Testenina u sosu sa belim vinom
Potrebno je:
- 500 g testenine (špagete ili makarone)
 
Sos:
- 1 glavica crnog luka
 - 3 čena belog luka
 - 1 konzerva pelata
 - 250 ml pasiranog paradajza
 - 200 ml belog vina
 - 1 čili papričica
 - 1 kašičica suvog bosiljka
 - 300 g mesnate slanine
 - 1 kašičica brašna
 - biber
 - suvog biljnog začina
 - ulje
 
1. Na zagrejano ulje staviti sitno 
iseckanu slaninu i pržiti, dok slanina ne zamiriše. Zatim dodati sitno 
iseckani crni i beli luk, kao i čili papričicu. Dinstati dok luk ne 
omekša. 
2. Kada se slaninica propržila a lik
 omekšao dodati konzervu pelata (prethodno paradajz iseckati), pasirani 
paradajz (u kome se rastvori brašno), bosiljak, belo vino i začine. 
Dobro promešati i nastaviti sa krčkanjem, dok se sos ne zgusne. Probati 
i, ako treba, dosoliti.
3. Testeninu skuvati, procediti i 
ubaciti u posudu sa sosom. Dobro promešati i poslužiti posuto parmezanom
 i krupno rendanim kačkavaljem.



neka je sa srećom početak, odličan recept
ОдговориИзбришиHvala, Gvozdena.
ИзбришиDobrodošla u gastro blogerski svet :)
ОдговориИзбришиHvala!
ОдговориИзбриши