Sočne juneće šnicle
Potrebno je:
- 1/2 kg tanko isečenih junećih šnicli
- 2 jaja
- brašno
- prezle
- biljni začin
- biber
Za prilog:
- 700 g krompira
- 300 g šampinjona
- 1 veća glavica belog luka
- 1 veza peršuna
- biljni začin
...i još:
- 300 ml vrele vode
- 1 kockica za supa (kokošja)
- 200 ml belog vina
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema
1. Svako parče mesa posuti biljnim
začinom i vegetom. U jednom, dubljem, tanjiru umutiti jaja, u drugom
staviti brašno a u trećem prezle. Svako parče mesa uvaljati prvo u
brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Pržiti na vrelom ulju, samo da
dobiju zlatno žutu boju. Pržene šnicle izvaditi na tanjir i ostaviti na
toplom.
2. Krompir očistiti, iseći na
polovine ili na četvrtine (zavisi od veličine krompira) i staviti da se
kuva, u posoljenoj vodi. Krompir kuvati 10 -15 minuta. Paziti da se ne
prekuva. Pečurke iseći na polovine ili četvrtine. Beli luk iseckati
sitno, kao i lišće peršuna. U 300 ml vrele vode rastvoriti kockicu
kokošje supe.
3. Uzeti dublju tepsiju. Pohovane
šnicle poređati po sredini pleha. Svaki red posuti iseckanim belim lukom
i peršunovim lišćem. Poluskuvani krompir poređati sa obe strane mesa,
pa preko njega staviti isečene šampinjone. Krompir i pečurke posuti sa
biljnim začinom. Tako pripremljeno jelo preliti sa supom i belim vinom.
4. Tepsiju prekriti folijom i
staviti, u prethodno zagrejanu rernu, da se peče, 40 minuta. Posle tog
vremena izvaditi tepsiju, skloniti foliju, pa jelo premazati pavlakom za
kuvanje. Vratiti tepsiju u rernu, na 10- ak minuta, da se jelo zapeče.
Poslužiti uz salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар