Ekstra brzi doručak
Potrebno je:
- 8 kriški hleba
- 150 g sitno izrendanog kačkavalja
- 150 g bilo šta od suhomesnatog
- 100 g kajmaka (ili kisele pavlake)
- 2 jaja
- biljni začin
- biber
- origano (ne mora)
- mleko
Priprema
1. Umutiti jaja viljuškom. Začiniti
ih, po želji. Dodati kajmak ili kiselu pavlaku, pa sve sjediniti.
Suhomesnato iseći na tanke štapiće i zajedno sa kačkavaljem dodati masi
sa jajima. Sjediniti sastojke.
2. Rernu uključiti da se ugreje na
200 stepeni. Pleh obložiti pek papirom. Svako parče hleba provući kroz
mleko i poređati ih u pleh. Fil rasporediti preko svakog parčeta hleba.
Staviti u zagrejanu rernu i peći da fil porumeni. Služiti toplo, uz
jogurt, kečap...
Коментари
Постави коментар