Projara sa blitvom
Potrebno je:
- 1 čaša (od 200 ml) kukuruznog brašna
 - 1 čaša pšeničnog brašna
 - 1 čaša mleka
 - 1/2 čaše ulja
 - 1/2 čaše kisele vode
 - 150 g feta sira, iseckanog na kockice
 - 2 jajeta
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1 veza blitve
 - 1,5 kašičica soli
 
Priprema
      1. Blitvu očistiti i iseckati sitno.
 Staviti je u dublju posudu i posoliti sa kašičicom soli. Promešati i 
ostaviti da odstoji, 10-ak minuta. Zatim je dobro iscediti. 
     
    
      2. U vanglicu staviti obe vrste 
brašna, sa pecivom i solju. Dodati jaja, mleko, ulje i kiselu vodu. 
Žicom za mućenje sve dobro sjediniti. Dodati isceđenu i iseckanu blitvu,
 promešati, pa ubaciti iseckani sir. Dobro sjediniti. 
     
    
      3. Uzeti pleh, vel. 33x20 cm, dobro 
ga podmazati uljem i sipati pripremljenu smesu. Staviti da se peče, u 
prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C, dok ne dobije rumenu boju. 
     
    



Коментари
Постави коментар