Projara sa blitvom
Potrebno je:
- 1 čaša (od 200 ml) kukuruznog brašna
- 1 čaša pšeničnog brašna
- 1 čaša mleka
- 1/2 čaše ulja
- 1/2 čaše kisele vode
- 150 g feta sira, iseckanog na kockice
- 2 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 veza blitve
- 1,5 kašičica soli
Priprema
1. Blitvu očistiti i iseckati sitno.
Staviti je u dublju posudu i posoliti sa kašičicom soli. Promešati i
ostaviti da odstoji, 10-ak minuta. Zatim je dobro iscediti.
2. U vanglicu staviti obe vrste
brašna, sa pecivom i solju. Dodati jaja, mleko, ulje i kiselu vodu.
Žicom za mućenje sve dobro sjediniti. Dodati isceđenu i iseckanu blitvu,
promešati, pa ubaciti iseckani sir. Dobro sjediniti.
3. Uzeti pleh, vel. 33x20 cm, dobro
ga podmazati uljem i sipati pripremljenu smesu. Staviti da se peče, u
prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C, dok ne dobije rumenu boju.
Коментари
Постави коментар