Krompir sa kukuruznim brašnom
Potrebno je:
- 1 kg krompira
 - 2 kašike kukuruznog brašna
 - 2 kašike kukuruznog griza
 - 1 kašika ljute mlevene paprike
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - sveži bosiljak
 - sveža nana
 - sveži peršun
 - sveža majčina dušica
 - svež ruzmarin
 - ulje
 
Priprema
      1. Krompir očistiti, oprati, osušiti
 i iseći ga na četvrtine. U dublju činiju pomešati kukuruzno brašno, 
kukuruzni griz i ljutu alevu papriku (ko ne voli ljuto neka stavi slatku
 alevu papriku). Dodati suvi biljni začin i beli luk u prahu, pa 
sjediniti.
     
    
      2. Što se tiče začinskog bilja 
količina nije određena (ali što ga ima više to je bolje). Možete dodati i
 neke svoje začine. Začinsko bilje sitno iseckati i dodati u smesu sa 
brašnom. Promešati.
     
    
      3. Rernu uključiti, da se zagreje, 
na 200 stepeni. Krompir staviti u dublju vanglicu, pa preko izručiti 
brašno sa sastojcima. Dobro promešati krompir i začinjeno brašno.
     
    
      4. Dno pleha, u kome će se peći 
krompir, obložiti pek papirom. Sipati 3-4 kašike ulja na papir. Izručiti
 krompir, da bude u jednom redu. Preko krompira, takođe, poprskati sa 
3-4 kašike ulja, pa staviti krompir da se peče, 30 minuta. 
5. Pečeni krompir poslužiti uz meso i salatu, po želji.



Коментари
Постави коментар