Krompir sa kukuruznim brašnom
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike kukuruznog griza
- 1 kašika ljute mlevene paprike
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- sveži bosiljak
- sveža nana
- sveži peršun
- sveža majčina dušica
- svež ruzmarin
- ulje
Priprema
1. Krompir očistiti, oprati, osušiti
i iseći ga na četvrtine. U dublju činiju pomešati kukuruzno brašno,
kukuruzni griz i ljutu alevu papriku (ko ne voli ljuto neka stavi slatku
alevu papriku). Dodati suvi biljni začin i beli luk u prahu, pa
sjediniti.
2. Što se tiče začinskog bilja
količina nije određena (ali što ga ima više to je bolje). Možete dodati i
neke svoje začine. Začinsko bilje sitno iseckati i dodati u smesu sa
brašnom. Promešati.
3. Rernu uključiti, da se zagreje,
na 200 stepeni. Krompir staviti u dublju vanglicu, pa preko izručiti
brašno sa sastojcima. Dobro promešati krompir i začinjeno brašno.
4. Dno pleha, u kome će se peći
krompir, obložiti pek papirom. Sipati 3-4 kašike ulja na papir. Izručiti
krompir, da bude u jednom redu. Preko krompira, takođe, poprskati sa
3-4 kašike ulja, pa staviti krompir da se peče, 30 minuta.
5. Pečeni krompir poslužiti uz meso i salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар