Svinjska džigerica sa pečurkama
Potrebno je:
- 1,5 kg svinjske džigerice
 - 1/2 kg šampinjona
 - 2 veće šargarepe
 - 300 g mesnate slaninice
 - 3 glavice crnog luka
 - 1/2 l piva
 - suvi biljni začin
 - 1 vezica svežeg peršuna
 - mirođija
 - 2 kašičice karija
 - 1 ljuta papričica
 - ulje
 - biber
 
Priprema
      1. Džigericu iseći na kockice. Crni 
luk iseći na režnjeve, a šampinjone na četvrtine. Šargarepu iseći na 
krugove, a slaninicu na sitne kockice. Ljutu papričicu iseći na krugove.
     
    
      2. Džigericu naliti vodom i staviti 
da proključa. Kada proključa kuvati 10-ak minuta, pa skloniti sa šporeta
 i prosuti vodu. Džigericu oprati i ostaviti na stranu.
     
    
      3. Uzeti veću posudu i staviti 
iseckanu slaninicu, da se malo proprži. Doliti i ulje, pa ubaciti 
iseckani crni luk. Čim luk postane staklast, dodati džigericu, 
šampinjone, šargarepu i ljutu papričicu. Promešati, pa posuti suvim 
biljnim začinom i biberom, po ukusu. Preliti pivom, pokriti alu folijom i
 staviti u zagrejanu rernu, da se krčka, jedan sat. 
     
    
      4. Nakon proteka datog vremena 
izvaditi džigericu iz rerne, skloniti foliju i nastaviti sa krčkanjem na
 ringli šporeta. Pri kraju krčkanja, kada se sos zgusne, ubaciti, sitno,
 iseckani peršun, mirođiju i kari. Sve dobro promešati i po potrebi, još
 dosoliti.
     
    
      5. Poslužiti u malim zemljanim posudama.
     
    



Коментари
Постави коментар