Svinjska džigerica sa pečurkama
Potrebno je:
- 1,5 kg svinjske džigerice
- 1/2 kg šampinjona
- 2 veće šargarepe
- 300 g mesnate slaninice
- 3 glavice crnog luka
- 1/2 l piva
- suvi biljni začin
- 1 vezica svežeg peršuna
- mirođija
- 2 kašičice karija
- 1 ljuta papričica
- ulje
- biber
Priprema
1. Džigericu iseći na kockice. Crni
luk iseći na režnjeve, a šampinjone na četvrtine. Šargarepu iseći na
krugove, a slaninicu na sitne kockice. Ljutu papričicu iseći na krugove.
2. Džigericu naliti vodom i staviti
da proključa. Kada proključa kuvati 10-ak minuta, pa skloniti sa šporeta
i prosuti vodu. Džigericu oprati i ostaviti na stranu.
3. Uzeti veću posudu i staviti
iseckanu slaninicu, da se malo proprži. Doliti i ulje, pa ubaciti
iseckani crni luk. Čim luk postane staklast, dodati džigericu,
šampinjone, šargarepu i ljutu papričicu. Promešati, pa posuti suvim
biljnim začinom i biberom, po ukusu. Preliti pivom, pokriti alu folijom i
staviti u zagrejanu rernu, da se krčka, jedan sat.
4. Nakon proteka datog vremena
izvaditi džigericu iz rerne, skloniti foliju i nastaviti sa krčkanjem na
ringli šporeta. Pri kraju krčkanja, kada se sos zgusne, ubaciti, sitno,
iseckani peršun, mirođiju i kari. Sve dobro promešati i po potrebi, još
dosoliti.
5. Poslužiti u malim zemljanim posudama.
Коментари
Постави коментар