Slatke prženice sa cimetom, rumom, medom...
Potrebno je:
- 12 kriški hleba
- 4 jaja
- 2 kesive vanilinog šećera
- 1 kesica burbon vanilinog šećera
- 1,5 kašičica cimeta u prahu
- 1 kašika ruma
- med
- ulje
Priprema
1. U dubljoj posudi razbiti jaja i umutiti ih žicom za mućenje. Dodati obe vrste vanilinog šećera, cimet i rum. Sjediniti.
2. U tiganju ugrejati ulje. Parčiće hleba potopiti u pripremljenu smesu i pržiti, na srednjoj temperaturi, do rumene boje.
3. Pržene vaditi na kuhinjsku salvetu, da papir upije višak masnoće.
4. Staviti ih na tanjir, pa politi
medom, po ukusu i poslužiti.
Mogu da se posluže sa džemom, kremom, ali verujte, ako ih probate,
videćete da vam ništa drugo ne treba , jer su one tako mirišljave i
dobre, da ne znate koliko vam je dosta.
Коментари
Постави коментар