Slatke prženice sa cimetom, rumom, medom...
Potrebno je:
- 12 kriški hleba
 - 4 jaja
 - 2 kesive vanilinog šećera
 - 1 kesica burbon vanilinog šećera
 - 1,5 kašičica cimeta u prahu
 - 1 kašika ruma
 - med
 - ulje
 
Priprema
      1. U dubljoj posudi razbiti jaja i umutiti ih žicom za mućenje. Dodati obe vrste vanilinog šećera, cimet i rum. Sjediniti.
     
    
      2. U tiganju ugrejati ulje. Parčiće hleba potopiti u pripremljenu smesu i pržiti, na srednjoj temperaturi, do rumene boje. 
     
    
      3. Pržene vaditi na kuhinjsku salvetu, da papir upije višak masnoće. 
     
    
      4. Staviti ih na tanjir, pa politi 
medom, po ukusu i poslužiti. 
Mogu da se posluže sa džemom, kremom, ali verujte, ako ih probate, 
videćete da vam ništa drugo ne treba , jer su one tako mirišljave i 
dobre, da ne znate koliko vam je dosta.
     
    



Коментари
Постави коментар