Pečena bundeva sa voćem
Potrebno je:
- 1,4 kg očišćene bundeve
- 1/2 kg jabuka
- 1/2 kg pomorandži
- 200 g limuna
- 200 g sušenih smokvi
- 200 g šećera
- 100 g suvog grožđa
- 100 g suvih kajsija
- rum
...i još:
- 100 ml slatkog, voćnog, vina
Priprema
1. Znači, za ovaj desert potrebne
su: jabuke, limun, pomorandže, smokve, kajsije, suvo grožđe, i šećer.
Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji, dok se spreme druge
namirnice.
2. Naravno, potrebna je i bundeva, koju treba očistiti od kore i semenku, pa je iseći na kocke.
3. Iscediti sok od limuna i pomorandže, dodati šećer, pa staviti na vatru, da se šećer rastopi.
4. U dublju vanglicu staviti isečenu
bundevu, pa dodati isečene jabuke (ne ljuštiti ih), smokve, kajsije i
isceđeno suvo grožđe. Sve dobro promešati i sipati u, odgovarajući,
pleh.
5. Rasporediti, ravnomerno, voće i preliti sa, ušećerenim, sokom od limuna i pomorandže. Na kraju preliti sa desertnim vinom.
6. Pleh pokriti folijom, ali
ostaviti sa strane otvoreno, da može para da izlazi. Staviti, u
prethodno zagrejanu rernu, da se peče, na 200 stepeni - 1 sat.
Posle jednog sata pečenja izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti pleh u rernu, da se sok ( u kome se bundeva pekla ) malo zgusne. Pečenu bundevu sa voćem izvaditi , ohladiti i poslužiti, prelivenu sokom u kome se pekla.
Коментари
Постави коментар