Svinjsko meso sa prazilukom
Potrebno je:
- 700 g svinjskog mesa (od buta)
- 2 srednje šargarepe
- 1 veći struk praziluka
- 400 g šampinjona
- 80 ml crvenog vina
- 1 puna kašika paradajz pirea
- 1 kašika crvenog bibera
- 1 kašika đumbira (sveže izrendanog)
- 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašika aleve paprike
- 3 veća čena belog luka
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
1. Svinjsko meso iseći na kocke.
2. Šampinjone iseći na deblje
listiće, šargarepu iseći na krugove, pa na četvrtine, praziluk iseći na
krugove i beli luk sitno iseckati. Navedene začine pripremiti na manjoj
tacni (đumbir, crveni biber, crni biber, karkumu i beli luk).
3. Uzeti dublju posudu sipati ulje, pa staviti meso da se prži. Posuti ga suvim biljnim začinom, po ukusu.
4. Meso pržiti dok promeni boju, pa dodati iseckanu šargarepu, praziluk, pečurke i sve navedene začine. Dobro promešati, pa...
5. ...sipati crveno vino, posuti sa jednom kašičicom suvog biljnog začina i ...
6. ...još jedanput dobro sjediniti sastojke.
7. Poklopiti posudu i, na tihoj
temperaturi, krčkati, oko, 40 minuta, odnosno, dok meso sasvim ne
omekša. Pred kraj kuvanja dodati paradajz pire i alevu papriku.
8. Dobro promešati i krčkati još 2 - 3 minuta.
Коментари
Постави коментар