Pečena paprika u kremastom sosu



Potrebno je:

1 kg ispečenih crvenih paprika
80 g maslaca
200 g domaćeg, kravljeg, sira (ili feta sira)
100 ml krem pavlake za kuvanje
1 kašičica soli

Priprema:

1. Paprike oljuštiti, očistiti od semenki i iseći na trake (ako vam je ostala pečena paprika iz zamrzivača, nju upotrebite). Sir viljuškom izdrobiti.

2. U odgovarajuću posudu staviti maslac da se rastopi. Na rastopljeni maslac ubaciti pripremljene paprike, posoliti, promešati i pržiti ih na srednjoj temperaturi (poluotklopljene).  Kada ispari voda koju paprike puste, dodati izmrvljeni sir i promešati. Mešajući pustiti da se i sir malo otopi. Na kraju sipati krem za kuvanje, promešati i krčkati jo jedan munut, da se svi sastojci povežu. Probati da li treba jelo dosoliti (zavisi koliko je sir slan). Ako želite da vam jelo bude još kremastije dodajte još pavlake za kuvanje. Skloniti sa vatre i poslužiti toplo (ukusno je i kada se ohladi).

Коментари

Популарни постови