Slani štapići



Potrebno je:

1/2 kg brašna (oštro brašno T-500)
250 g omekšalog maslaca/margarina
2 žumanceta
1,5-2 kašičice soli
1 čaša (od 180g) kisele pavlake
1 kesica praška za pecivo

Za premazivanje štapića:

1 žumance
2 kašike mleka

Za posipanje štapića:

susam, lan, kim - po želji

Priprema:

1. U vanglicu staviti omekšali maslac i viljuškom ga umutiti. Dodati žumanca i viljuškom ih sjediniti sa maslacem/margarinom. Isto uraditi i sa kiselom pavlakom. Na kraju dodati mešavinu brašna, soli i praška za pecivo. Rukom dobro umesiti testo.

2. Testo odmah prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu. Po površini testa posuti malo brašna (da se testo ne lepi za oklagiju), pa testo razviti u oblik pravougaonika debljine 1cm. Radlom za testo ili oštrim nožem iseći štapiće (Širina i dužina štapića po želji).

3. Isečene štapiće staviti u pleh, preko pek papira. Premazati ih mešavinom žumanceta i mleka i posuti susamom (ili semenkama koje volite). Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti štapiće da se peču. Kada porumene, izvaditi štapiće, ostaviti da se ohlade i poslužiti ih. 

Коментари

Популарни постови