Testenina sa piletinom, povrćem i pavlakom



Potrebno je:

200 g testenine po vašem izboru
100 g fermentisanih iseckanih šampinjona (iz kesice)
200 g tikvica
100 g sveže crvene paprike
200 g miks povrća (grašak, šargarepa i kukuruz šećerac)
300 g skuvanog belog pilećeg mesa (otkošćenog)
1 čaša (od 180g) kisele pavlake
100 g gustog jogurta
400 ml pavlake za kuvanje
40 g izrendanog parmezana (1 kesica)
1 puna kašičica origana
mleveni biber po ukusu
suvi biljni začin po ukusu

Priprema:

1. Tikvice tanko oljuštiti i iseći na kockice. Papriku očistiti od semenki, pa i nju iseći na kockice. Kuvano pileće meso rukama iskidati na tanje trake (ko želi može i da ga isecka, ali meni je ovako lepše). U dubljem tanjiru izručiti kiselu pavlaku i viljuškom je umutiti. Dodati jogurt i sjediniti ga sa pavlakom. Pripremiti dublju posudu koja će ići u rernu i podmazati je uljem (ja sam koristila teflonsku šerpu vel. 26cm).

2. Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i preručiti je u veću vanglicu. Dodati iseckanu tikvicu, papriku, oceđene šampinjone, miks povrća i piletinu. Dobro promešati. Posuti origanom, suvim biljnim začinom i mlevenim biberom. Još jedanput dobro promešati da se začini sjedine sa ostalim sastojcima. Zatim, ubaciti kiselu pavlaku sa jogurtom. Promešati i preručiti u pripremljenu posudu za pečenje.

3. Posebno, u manjoj posudi, sipati pavlaku za kuvanje, dodati parmezan i sjediniti. Mešavinu pavlake i parmezana preliti preko testenine sa sastojcima.

4. Staviti posudu, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni da se jelo zapeče. Kada blago porumeni izvaditi ga iz rerne i poslužiti. 

Коментари

Популарни постови