Baklava bez kora
Za testo:
- 3 jajeta
- 2 šoljice šećera (šoljica 80ml)
- 5 šoljica mleka
- 3 šoljice ulja
- 4 šoljice griza
- 4 šoljice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g suvog grožđa
- 100 g mlevenih oraha
Za sirup:
- 6 šoljica šećera
- 5 šoljica vode
- 1 limun
Priprema
1. Umutiti dobro jaja sa šećerom.
Dodati sve ostale sastojke i sipati u dobro podmazani pleh. Peći u
prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Prohlađeno preliti vrelim
sirupom.
2. Sirup: U šerpu staviti vodu, šećer i limun isečen na krugove. Od momenta ključanja, kuvati 10 minuta.
3. Baklavu iseći na parčiće i preliti vrelim sirupom.
Коментари
Постави коментар