Juneće šnicle u belom vinu sa sosom
Potrebno je:
- 500 g junećih šnicli
- 150 ml belog vina
- 3 češnja belog luka
- senf
- brašno
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Sos:
- 2 češnja belog luka
- 100 ml pasiranog paradajza
- 2 kašike ajvara
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 80 ml belog vina
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica sušene mirođije
- 1 kašika ruma
Priprema
1. Juneće šnicle izlupati tučkom,
začin i biber pomešati i utrljati u meso. Jednu stranu mesa namazati
senfom a drugu stranu uvaljati u brašno. U zagrejano ulje staviti prvo
stranu sa brašnom i ispržiti šnicle dok ne porumene. Kada šnicle
porumene naliti belo vino, iseckani beli luk staviti preko šnicli i
dinstati dok meso ne omekša. Kada meso omekša izvaditi ga i držati na
toplom mestu.
2. Sos: U ulje i belo vino, gde se
meso dinstalo, staviti 2 češnja sitno iseckanog belog luka, da se
proprži. Dodati pasirani paradajz, ajvar, pavlaku za kuvanje i kuvati 5
minuta. U belom vinu razmutiti 1 kašičicu brašna i sipati u sos, da se
zgusne. Po potrebi začiniti, i staviti sušenu mirođiju. Na samom kraju
staviti kašiku ruma, promešati i servirati uz meso i prilog po želji.
Коментари
Постави коментар