Juneće šnicle u belom vinu sa sosom
Potrebno je:
- 500 g junećih šnicli
 - 150 ml belog vina
 - 3 češnja belog luka
 - senf
 - brašno
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 
Sos:
- 2 češnja belog luka
 - 100 ml pasiranog paradajza
 - 2 kašike ajvara
 - 100 ml pavlake za kuvanje
 - 80 ml belog vina
 - 1 kašičica brašna
 - 1 kašičica sušene mirođije
 - 1 kašika ruma
 
Priprema
      1. Juneće šnicle izlupati tučkom, 
začin i biber pomešati i utrljati u meso. Jednu stranu mesa namazati 
senfom a drugu stranu uvaljati u brašno. U zagrejano ulje staviti prvo 
stranu sa brašnom i ispržiti šnicle dok ne porumene. Kada šnicle 
porumene naliti belo vino, iseckani beli luk staviti preko šnicli i 
dinstati dok meso ne omekša. Kada meso omekša izvaditi ga i držati na 
toplom mestu.
     
    
      2. Sos: U ulje i belo vino, gde se 
meso dinstalo, staviti 2 češnja sitno iseckanog belog luka, da se 
proprži. Dodati pasirani paradajz, ajvar, pavlaku za kuvanje i kuvati 5 
minuta. U belom vinu razmutiti 1 kašičicu brašna i sipati u sos, da se 
zgusne. Po potrebi začiniti, i staviti sušenu mirođiju. Na samom kraju 
staviti kašiku ruma, promešati i servirati uz meso i prilog po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар