Rigojanči kolač
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašičice praška za pecivo
Fil 1:
- 4 kesice krem šlaga
- 500 ml mleka
- 100 g čokolade
- 200 g maslaca
Fil 2:
- 170 g čokolade
- 3 jajeta
- 200 g šećera
- 70 g maslaca
Priprema
1. Kora: Žumanca umutiti sa brašnom,
praškom za pecivo i kašikom šećera pa dodati kakao i promešati. Posebno
umutiti belanca sa 5 kašika šećera i lagano dodavati u žumanca te
promešati varjačom. Polovinu smese sipati u podmazan i brašnom posut
pleh (vel. 35cm x 20cm) pa ispeći koru. Isti postupak ponoviti još jednom.
2. Fil 1: Istopiti 200 g maslaca i
100 g čokolade na laganoj vatri pa ostaviti da se prohladi. Umutiti
šlag sa mlekom i uz neprestano mešanje dodavati maslac sa čokoladom.
3. Fil 2: Umutiti 3 jajeta sa 200 g
šećera pa kuvati na pari. Dodati 170 g čokolade i kada se krem malo
prohladi dodati 70 g penasto umućenog maslaca. Mikserom (najmanjom
brzinom) sve sjediniti. Ostaviti da se fil potpuno ohladi. Ako je
potrebno staviti ga malo i u frižider.
4. Kolač filovati sledećim redosledom: kora, fil 1, fil 2, kora, rendana čokolada ili šlag (po želji).
odlicno izgleda :D
ОдговориИзбриши