Rigojanči kolač
Kora:
- 6 jaja
 - 6 kašika šećera
 - 6 kašika brašna
 - 2 kašike kakaoa
 - 2 kašičice praška za pecivo
 
Fil 1:
- 4 kesice krem šlaga
 - 500 ml mleka
 - 100 g čokolade
 - 200 g maslaca
 
Fil 2:
- 170 g čokolade
 - 3 jajeta
 - 200 g šećera
 - 70 g maslaca
 
Priprema
      1. Kora: Žumanca umutiti sa brašnom,
 praškom za pecivo i kašikom šećera pa dodati kakao i promešati. Posebno
 umutiti belanca sa 5 kašika šećera i lagano dodavati u žumanca te 
promešati varjačom. Polovinu smese sipati u podmazan i brašnom posut 
pleh (vel. 35cm x 20cm) pa ispeći koru. Isti postupak ponoviti još jednom.
     
    
      2. Fil 1: Istopiti 200 g maslaca i
 100 g čokolade na laganoj vatri pa ostaviti da se prohladi. Umutiti 
šlag sa mlekom i uz neprestano mešanje dodavati maslac sa čokoladom.
     
    
      3. Fil 2: Umutiti 3 jajeta sa 200 g 
šećera pa kuvati na pari. Dodati 170 g čokolade i kada se krem malo 
prohladi dodati 70 g penasto umućenog maslaca. Mikserom (najmanjom 
brzinom) sve sjediniti. Ostaviti da se fil potpuno ohladi. Ako je 
potrebno staviti ga malo i u frižider.
     
    
      4. Kolač filovati sledećim redosledom: kora, fil 1, fil 2, kora, rendana čokolada ili šlag (po želji).
     
    



odlicno izgleda :D
ОдговориИзбриши