Krtica dr Oetkera - na moj način
Kora:
- 4 jajeta
 - 125 g margarina
 - 1 vanilin šećer
 - 50 g brašna
 - 1 prašak za pecivo
 - 2 kašike kakaoa
 - 100 g mlevenog lešnika
 - 100 g rendane čokolade
 
Fil:
- 4 banane
 - 600 ml slatke pavlake
 - 120 g šećera u prahu
 - 1 vaniln šećer
 - 1 kesica svetlog želatina (dr Oetker)
 - 100 g sitno seckane čokolade
 - aroma od banane
 
Priprema
      1. Umutiti črvsto belanca. Margarin 
penasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i žumancima. Dodati brašno, 
prašak za pecivo, kakao, mlevene lešnike i rendanu čokoladu. Sve lagano 
sjediniti. Dodati i belanca, muteći srednjom brzinom na mikseru. Testo 
sipati u tepsiju (vel.26cm), obloženu pek papirom i peći na 160 stepeni. Gotovu 
koru ohladiti.
     
    
      3. Banane prepoloviti po dužini na pola, pa svaku polovinu uzdužno preseći, i njima ispuniti udubljenje u kori. 
     
    
      4. Umutiti čvrsto slatku pavlaku sa 
šećerom u prahu. Želatin pripremiti prema uputsvu sa kesice. U slatku 
pavlaku dodati seckanu čokoladu, izmešati, pa dodavati želatin 
neprastano muteći. Krem naneti preko banana u vidu polulopte.
     
    
      5. Celu tortu dobro prekriti mrvicama od testa.
Staviti u frižider da se dobro ohladi.
     
    



Коментари
Постави коментар