Krtica dr Oetkera - na moj način
Kora:
- 4 jajeta
- 125 g margarina
- 1 vanilin šećer
- 50 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 100 g mlevenog lešnika
- 100 g rendane čokolade
Fil:
- 4 banane
- 600 ml slatke pavlake
- 120 g šećera u prahu
- 1 vaniln šećer
- 1 kesica svetlog želatina (dr Oetker)
- 100 g sitno seckane čokolade
- aroma od banane
Priprema
1. Umutiti črvsto belanca. Margarin
penasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i žumancima. Dodati brašno,
prašak za pecivo, kakao, mlevene lešnike i rendanu čokoladu. Sve lagano
sjediniti. Dodati i belanca, muteći srednjom brzinom na mikseru. Testo
sipati u tepsiju (vel.26cm), obloženu pek papirom i peći na 160 stepeni. Gotovu
koru ohladiti.
3. Banane prepoloviti po dužini na pola, pa svaku polovinu uzdužno preseći, i njima ispuniti udubljenje u kori.
4. Umutiti čvrsto slatku pavlaku sa
šećerom u prahu. Želatin pripremiti prema uputsvu sa kesice. U slatku
pavlaku dodati seckanu čokoladu, izmešati, pa dodavati želatin
neprastano muteći. Krem naneti preko banana u vidu polulopte.
5. Celu tortu dobro prekriti mrvicama od testa.
Staviti u frižider da se dobro ohladi.
Коментари
Постави коментар