Princes krofne
Potrebno je:
- 2 čaše od jogurta ulja
- 2 čaše od jogurta vode
- 2 čaše od jogurta brašna
- 1 prašak za pecivo
- 6 jaja
Fil:
- 3 l mleka
- 6 jaja
- 6 pudinga od vanile
- 8 kašika brašna
- 30 kašika šećera
- 1 limun
Priprema
1. Staviti vodu da prokuva. Dodati ulje pa kada i ono prokuva, dodavati brašno sa pecivom uz stalno mešanje. Mešati minut-dva.
2. Preručiti u činiju da se prohladi.
3. Odvojiti žumanca od belanaca. U
prohlađenu masu dodati odjedanput žumanca (neumućena) i sjediniti ih sa
brašnom. Takođe odjedanput dodati neumućena belanca i mikserom umutiti.
4. U podmazan pleh špricom
istiskivati krofnice (veličine većeg oraha). Staviti da se peče u
prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
5. Fil: Od 3 l mleka odvojiti 200
ml. Ostalo mleko zajedno sa šećerom staviti da provri. U činiji
razmutiti 6 pudinga sa mlekom (odvojenim). Odvojiti posebno žumanca,
posebno belanca. U belanca staviti nekoliko kapi soka od limuna. Čvrsto
ih umutiti i staviti u frižider. Žumanca umutiti sa 8 kašika brašna.
Dodati razmućeni puding i sve sjediniti. Kada mleko provri, skloniti sa
ringle. Dodati umućenu masu sa jajima i vratiti da bi se skuvao krem.
Skloniti krem sa vatre i dodati narendanu koru od limuna. U vreo krem
dodavati kašiku po kašiku umućenog belanca i mikserom sve sjediniti u
penasti krem.
6. Svaku krofnu preseći na pola. Filovati kremom i ukrasiti rastopljenom čokoladom.
Коментари
Постави коментар