Simpatične kornjače
Potrebno je:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 jaje (za premazivanje)
- 2 češnja belog luka
- 4 viršle
- 12 listova slanine
- 4 zrna bibera
- so
Priprema
1. U posudi za mešanje sjediniti
meso, jaje, beli luk i začine pa masu podeliti da bi se napravile dve
kornjače. Od mesa formirati dve lopte (telo kornjače).
2. Viršlu prerezati uzduž i popreko i
staviti sa sve četiri strane (noge). Na krajevima nogu napraviti
zareze (prstiće). Drugu viršlu preseći na pola i napraviti glavu i rep.
3. Telo kornjače obložiti upletenim listovima slanine tako da liči na oklop. Naisti način napraviti i drugu kornjaču.
4. Kornjače staviti u pleh,
premazati jajetom i pokriti folijom za pečenje. Peći 30 minuta na 180
stepeni, skloniti foliju i ostaviti da porumeni.
5. Na kraju čačkalicom probušiti rupice za oči i staviti zrna bibera.
Коментари
Постави коментар