Simpatične kornjače
Potrebno je:
- 400 g mlevenog mesa
 - 1 jaje
 - 1 jaje (za premazivanje)
 - 2 češnja belog luka
 - 4 viršle
 - 12 listova slanine
 - 4 zrna bibera
 - so
 
Priprema
      1. U posudi za mešanje sjediniti 
meso, jaje, beli luk i začine pa masu podeliti da bi se napravile dve 
kornjače. Od mesa formirati dve lopte (telo kornjače).
     
    
      2. Viršlu prerezati uzduž i popreko i
 staviti sa sve četiri strane (noge). Na krajevima nogu  napraviti 
zareze (prstiće). Drugu viršlu preseći na pola i napraviti glavu i rep.
     
    
      3. Telo kornjače obložiti upletenim listovima slanine tako da liči na oklop. Naisti način napraviti i drugu kornjaču.
     
    
      4. Kornjače staviti u pleh, 
premazati jajetom i pokriti folijom za pečenje. Peći 30 minuta na   180 
stepeni, skloniti foliju i ostaviti da porumeni.
     
    
      5. Na kraju čačkalicom probušiti rupice za oči i staviti zrna bibera.
     
    



Коментари
Постави коментар