Pečene tulumbe
Potrebno je:
- 2 čaše od jogurta ulja
 - 2 čaše od jogurta vode
 - 2 čaše od jogurta brašna
 - 1 prašak za pecivo
 - 6 jaja
 - 900 g šećera
 - 800 ml vode
 
Priprema
      1. Staviti vodu da prokuva, dodati ulje, pa kada i ono prokuva dodavati brašno sa pecivom uz stalno mešanje. Mešati minut-dva.
     
    
      2. Preručiti u činiju da se prohladi.
     
    
      3. Odvojiti žumanca od belanaca. U 
prohlađenu masu dodati odjedanput žumanca (neumućena) i sjediniti sa 
brašnom. Takođe odjedanput dodati i neumućena belanca i mikserom sve 
sjediniti.
     
    
      4. U podmazan pleh stavljati špricom tulumbe (na rastojanju, pošto dosta narastu). Staviti ih da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
     
    
      5. Šerbet: Staviti šećer i vodu da 
prokuvaju. Od momenta ključanja, na laganoj vatri kuvati 10-ak minuta. 
Hladne tulumbe preliti vrelim šerbetom.
     
    



Коментари
Постави коментар