Pečene tulumbe
Potrebno je:
- 2 čaše od jogurta ulja
- 2 čaše od jogurta vode
- 2 čaše od jogurta brašna
- 1 prašak za pecivo
- 6 jaja
- 900 g šećera
- 800 ml vode
Priprema
1. Staviti vodu da prokuva, dodati ulje, pa kada i ono prokuva dodavati brašno sa pecivom uz stalno mešanje. Mešati minut-dva.
2. Preručiti u činiju da se prohladi.
3. Odvojiti žumanca od belanaca. U
prohlađenu masu dodati odjedanput žumanca (neumućena) i sjediniti sa
brašnom. Takođe odjedanput dodati i neumućena belanca i mikserom sve
sjediniti.
4. U podmazan pleh stavljati špricom tulumbe (na rastojanju, pošto dosta narastu). Staviti ih da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
5. Šerbet: Staviti šećer i vodu da
prokuvaju. Od momenta ključanja, na laganoj vatri kuvati 10-ak minuta.
Hladne tulumbe preliti vrelim šerbetom.
Коментари
Постави коментар