Torta sa kafom
Kora:
- 250 g napolitanki
 - 50 g maslaca
 - 50 g mleka
 
Fil:
- 550 ml slatke pavlake
 - 100 g šećera
 - 250 ml jake crne kafe
 - 1 kašika ruma
 - 1 kašičica arome od vanile
 - 1 kesica želatina
 - malo nastrugane čokolade
 
Priprema
      1. Na napolitanke  (ja sam koristila
 čokoladne) staviti kesu, pa ih oklagijom izmrviti. Maslac otopiti na 
tihoj vatri sa mlekom i preliti preko napolitanki. Sjediniti i prstima 
formirati koru, u kalupu za tortu (vel.24cm). Skuvati jaku kafu, u kojoj je dodato 
100 g šećera. (ja sam u 250ml proključale vode dodala 2 kašike kafe) i 
ostaviti da se ohladi. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. 
Slatku pavlaku umutiti, dodati rum i vanilu. Izmešati da se sjedini. 
Dodati ohlađenu kafu i pripremljen želatin. Umutiti mikserom. Krem 
sipati na koricu. Preko nastrugati čokoladu i ostaviti u frižider da se 
stegne. Treba najmanje 5 sati da bude u frižideru.
     
    



Коментари
Постави коментар