Torta sa kafom
Kora:
- 250 g napolitanki
- 50 g maslaca
- 50 g mleka
Fil:
- 550 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 250 ml jake crne kafe
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica arome od vanile
- 1 kesica želatina
- malo nastrugane čokolade
Priprema
1. Na napolitanke (ja sam koristila
čokoladne) staviti kesu, pa ih oklagijom izmrviti. Maslac otopiti na
tihoj vatri sa mlekom i preliti preko napolitanki. Sjediniti i prstima
formirati koru, u kalupu za tortu (vel.24cm). Skuvati jaku kafu, u kojoj je dodato
100 g šećera. (ja sam u 250ml proključale vode dodala 2 kašike kafe) i
ostaviti da se ohladi. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice.
Slatku pavlaku umutiti, dodati rum i vanilu. Izmešati da se sjedini.
Dodati ohlađenu kafu i pripremljen želatin. Umutiti mikserom. Krem
sipati na koricu. Preko nastrugati čokoladu i ostaviti u frižider da se
stegne. Treba najmanje 5 sati da bude u frižideru.
Коментари
Постави коментар