Galete moje majke
Potrebno je:
- 5 jaja
- 400 g šećera
- 250 ml mleka
- 250 ml ulja
- 900 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
1. Listajući svoje stare kuvare
naišla sam na ovaj recept od moje majke. Majka je često pravila ovaj
keks a i sada, u poodmaklim godinama, zna da svoje unučiće iznenadi sa
njim. Pošto ga godinama nisam pravila, rešila sam da to ispravim i svoju
decu častim punom vanglom, slatkog, bakinog keksa.
2. U dublju vanglu razbiti jaja i,
uz postepeno dodavanje šećera, penasto umutiti. Sipati ulje i mleko, pa
sjediniti. Brašno pomešati sa pecivom, pa ga iz dva, tri puta dodati u
smesu sa jajima. Dobro sjediniti.
3. Aparat za bakin keks zagrejati
(svaka domaćica prema svom aparatu podešava i temperaturu) i stavljati
po pola kašike testa u krug - na svaki okrugli ili srcoliki oblik na
koje je kalup podeljen. Poklopiti i peći, oko 2 - 3 minuta.
4. Uživajte, zaista su fantastični.
Коментари
Постави коментар