Galete moje majke
Potrebno je:
- 5 jaja
 - 400 g šećera
 - 250 ml mleka
 - 250 ml ulja
 - 900 g brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Priprema
      1. Listajući svoje stare kuvare 
naišla sam na ovaj recept od moje majke. Majka je često pravila ovaj 
keks a i sada, u poodmaklim godinama, zna da svoje unučiće iznenadi sa 
njim. Pošto ga godinama nisam pravila, rešila sam da to ispravim i svoju
 decu častim punom vanglom, slatkog, bakinog keksa.
     
    
      2. U dublju vanglu razbiti jaja i, 
uz postepeno dodavanje šećera, penasto umutiti. Sipati ulje i mleko, pa 
sjediniti. Brašno pomešati sa pecivom, pa ga iz dva, tri puta dodati u 
smesu sa jajima. Dobro sjediniti. 
     
    
      3. Aparat za bakin keks zagrejati 
(svaka domaćica prema svom aparatu podešava i temperaturu) i stavljati 
po pola kašike testa u krug - na svaki okrugli ili srcoliki oblik na 
koje je kalup podeljen. Poklopiti i peći, oko 2 - 3 minuta. 
     
    
      4. Uživajte, zaista su fantastični.
     
    



Коментари
Постави коментар