Snikers torta
Kore:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika kakaoa
- 200 g mlevenog kikirikija (pečenog, neslanog)
- 1 kašika ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 10 žumanaca
- 250 g šećera
- 250 g putera
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 100 g čokolade
- 300 g mlevenog kikirikija
- 200 g slatke pavlake
Za glazuru:
- 3 kesice šlag krema od čokolade
Priprema
1. Kore: Umutiti dobro belanca, uz
postepeno dodanje šećera. Kada šam bude čvrsto umućen dodati ulje i
sjediniti. Posebno sjediniti brašno, pecivo, kakao (ako možete pronađite
tamni kakao za kolače - jer korice dobiju lepu, tamnu boju) i mleveni
kikiriki, pa dodavati u umućena belanca, deo po deo, mešajući kašikom.
Od dobijene smese ispeći tri korice.
2. Fil: Umutiti žumanca sa šećerom,
pa staviti na paru i skuvati krem. Skuvani krem ohladiti, pa dodati
penasto umućeni puter.
U mleku, kome smo dodali 100 g šećera, skuvati puding. Skuvani puding
pokriti providnom folijom i ohladiti. Ohlađeni puding pomešati sa smesom
od žumanaca. na kraju u fil dodati i, čvrsto, umućenu slatku pavlaku.
3. Fil podeliti na tri dela. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu i mleveni kikiriki, a druga dva dela ostaju žuta.
4. Staviti prvu koru na plato za
torte, poprskati je mlekom i naneti pola žutog fila. zatim ide druga
kora. I nju poprskati mlekom, pa naneti fil sa kikirikijem. I, na kraju,
ide treća kora, poprskati je mlekom i naneti drugu polovinu žutog fila.
Celu tortu premazati krem šlagom od čokolade.
Коментари
Постави коментар