Svinjsko meso sa kečapom
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
 - 300 g šampinjona
 - 100 ml kečapa
 - 100 ml belog vina
 - 150 ml pavlake za kuvanje
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 3 veća češnja belog luka
 - 1 kašičica crvenog mlevenog bibera
 - 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kesica krem sosa od pečuraka
 - ulje
 
Priprema
      1. Meso iseći na kockice i staviti, na zagrejano ulje, da se dinsta. Meso dinstati, uz povremeno dodavanje vode, dok ne omekša. 
     
    
      2. Kada je meso omekšalo ubaciti 
sitno iseckani crni i beli luk. Dinstati, dok se luk ne pretvori u 
kašastu smesu, pa dodati šampinjone, isečene na listiće.
     
    
      3. Odmah sipati i belo vino i dinstati, u polupokrivenoj posudi, dok tečnost ne ispari. 
     
    
      4. Zatim sipati kečap, promešati i dodati navedene začine (crveni biber, crni biber i suvi biljni začin). Pustiti da provri. 
     
    
      5. Krem sos pripremiti prema 
uputstvu sa kesice i dodati u jelo. Dobro promešati, sipati pavlaku za 
kuvanje i pustiti da provri. Krčkati dva minuta, skloniti sa vatre i 
poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар