Krem supa
Potrebno je:
- 1 veći krompir
 - 2 veće šargarepe
 - 1 koren peršuna
 - 2 kašičice brašna
 - 100 g šampinjona
 - 3 kašike kisele pavlake
 - 1 l vode
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 
I još:
- 100 g šampinjona
 - suvi biljni začin
 
Priprema
      1. Krompir, šargarepu, šampinjone i 
koren peršuna iseckati na sitne kockice. Staviti na malo ulja da se 
dinsta. Posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. Kada povrće 
malo omekša, posuti sa brašnom, dobro promešati, pa naliti sa vrelom 
vodom. Kuvati 20 minuta. Izmiksati štapnim blenderom. Dodati kiselu 
pavlaku, promešati da se pavlaka otopi i ako treba dosoliti. 
     
    
      2. 100 g šampinjona iseckati na 
listiće i propržiti na vrlo malo ulja. Posuti suvim biljnim začinom, po 
ukusu. Kada ispari voda koju su pečurke pustile, ubaciti ih u supu. 
Promešati i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар