Krem supa
Potrebno je:
- 1 veći krompir
- 2 veće šargarepe
- 1 koren peršuna
- 2 kašičice brašna
- 100 g šampinjona
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 l vode
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
I još:
- 100 g šampinjona
- suvi biljni začin
Priprema
1. Krompir, šargarepu, šampinjone i
koren peršuna iseckati na sitne kockice. Staviti na malo ulja da se
dinsta. Posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. Kada povrće
malo omekša, posuti sa brašnom, dobro promešati, pa naliti sa vrelom
vodom. Kuvati 20 minuta. Izmiksati štapnim blenderom. Dodati kiselu
pavlaku, promešati da se pavlaka otopi i ako treba dosoliti.
2. 100 g šampinjona iseckati na
listiće i propržiti na vrlo malo ulja. Posuti suvim biljnim začinom, po
ukusu. Kada ispari voda koju su pečurke pustile, ubaciti ih u supu.
Promešati i poslužiti.
Коментари
Постави коментар