Pileća čorba
Potrebno je:
- 300 g belog pilećeg mesa
 - 1 pileći batak
 - 1 pileći karabatak
 - 1,5 l vode
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 šargarepe
 - 1 koren peršuna (manji)
 - 1 koren paškanata (manji)
 - 1/3 koren celera
 - 100 g kukuruza šećerca
 - 1 crvena paprika
 - 1 paradajz
 - 2 srednja krompira
 - 3 kašičice brašna
 - 1 jaje
 - suvi biljni začin
 - ulje
 - 1/2 veze peršuna
 
Priprema
      1. Meso staviti u dublju posudu, naliti sa vodom, posuti sa suvim biljnim začinom (po ukusu) i staviti da se kuva.
     
    
      2. Crni luk, šargarepu, korene peršuna, paškanata i celera, kao i papriku, paradajz (prethodno oljušten) i krompir sitno iseckati.
     
    
      3. Kada je meso omekšalo izvaditi ga
 u tanjir i iseckati na sitnije parčiće. U šerpu staviti malo ulja i 
dodati iseckani crni luk. Dinstati na tihoj temperaturi. Kada je luk 
malo omekšao dodati svo iseckano povrće, izuzev krompira. Dodati i 
kukuruz šećerac. Nastaviti sa dinstanjem, dok povrće ne omekša.  
     
    
      4. Kada je povrće omekšalo naliti 
proceđenu vodu, gde se meso kuvalo, pa nastaviti sa kuvanjem. Posle 
15-ak minuta, od kuvanja, dodati iseckani krompir. Odvojiti, oko, 250 ml
 tečnosti i ostaviti da se ohladi. U čorbicu dodati iseckano meso i 
kuvati još 20 minuta. 
     
    
      5. U 200 ml odvojene tečnosti iz 
čorbe (ohlađene) razmutiti brašno, pa naliti u čorbu. Promešati i 
začiniti po ukusu. Na kraju, razmutiti jedno jaje i dodati 50 ml 
tečnosti (što ste odvojili). Dobro viljuškom sjediniti. Polako sipati u 
čorbu, uz neprestano mešanje varjačom. Kada proključa skloniti sa vatre i
 dodati sitno iseckani peršun. Poslužiti uz salatu, po izboru.
     
    



Коментари
Постави коментар