Ajvar pancerote
Za testo:
- 1 jogurt
 - 1/2 čaše (od jogurta) ulja
 - 2 kašike masti (ili maslaca)
 - 1 čaša mleka
 - 2 jajeta
 - 1 prašak za pecivo
 - 1 kockica kvasca
 - brašna po potrebi
 
Fil:
- 200 g šunke
 - 100 g kačkavalja
 - 100 g sitnog sira
 - 3 kisela krastavčića
 - ajvar
 
Priprema
      1. Kvasac podići u toplom mleku, a 
dodatkom jedne kašičice šećera. Umesiti testo da bude mekano i ostaviti 
ga da nadođe. Nadošlo testo podeliti na 20 delova.
     
    
      2. Od svakog podeljenog dela napraviti jufkicu.
     
    
      3. Šunku i krastavčiće sitno 
iseckati, a kačkavalj i sir izrendati. Sve sjediniti. Svaku jufkicu 
razvući malo oklagijom, premazati ajvarom i filovati.
     
    
      4. Preklopiti krug i krajeve pritisnuti viljuškom da ne iscuri fil.
     
    
      5. Pancerote slagati u pleh, preko 
pek papira, i sačekati da još malo porastu. Nadošle pancerote premazati 
žumancetom (mešavina žumanceta i mleka), posuti susamom i peći u 
prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар