Ajvar pancerote
Za testo:
- 1 jogurt
- 1/2 čaše (od jogurta) ulja
- 2 kašike masti (ili maslaca)
- 1 čaša mleka
- 2 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 1 kockica kvasca
- brašna po potrebi
Fil:
- 200 g šunke
- 100 g kačkavalja
- 100 g sitnog sira
- 3 kisela krastavčića
- ajvar
Priprema
1. Kvasac podići u toplom mleku, a
dodatkom jedne kašičice šećera. Umesiti testo da bude mekano i ostaviti
ga da nadođe. Nadošlo testo podeliti na 20 delova.
2. Od svakog podeljenog dela napraviti jufkicu.
3. Šunku i krastavčiće sitno
iseckati, a kačkavalj i sir izrendati. Sve sjediniti. Svaku jufkicu
razvući malo oklagijom, premazati ajvarom i filovati.
4. Preklopiti krug i krajeve pritisnuti viljuškom da ne iscuri fil.
5. Pancerote slagati u pleh, preko
pek papira, i sačekati da još malo porastu. Nadošle pancerote premazati
žumancetom (mešavina žumanceta i mleka), posuti susamom i peći u
prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Коментари
Постави коментар