Rumba torta
Potrebno je:
- 400 g petiber keksa
 - 200 ml mleka
 - 2 kašike ruma
 - 500 ml slatke pavlake
 - 300 g krem sira
 - 100 g šećera u prahu
 - 1 kesica kremfiksa
 - 1 kesica želatina
 - 1 kašika kakaoa
 - 100 g mlečne čokolade
 - 150 g čokolade za kuvanje
 - ulje
 
Priprema
      1. Šećer u prahu izmešati sa kesicom
 kremfiksa. Slatku pavlaku umutiti, uz postepeno dodavanje mešavine 
šećera u prahu i kremfiksa. Dodati krem sir i sve umutiti da se sjedini.
 Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, otopiti ga na laganoj 
temperaturi i dodati i slatku pavlaku (u kojoj je dodat krem sir), 
neprestano muteći mikserom. Trećinu fila odvojiti i umešati kakao. Keks 
umakati u mleko pomešano sa rumom, složiti jedan red na duguljastoj 
tacni, pa po njemu rasporediti 1/2 belog fila. Preko narendati 1/2 
mlečne čokolade, zatim ide red keksa, pa fil sa kakaom, red keksa, pa 
druga polovina belog fila. Preko narendati drugu 1/2 mlečne čokolade i 
na kraju red keksa.
     
    
      2. Glazura: Na pari otopiti 150 g 
čokolade za kuvanje, uz dodavanje ulja, da masa bude toliko tečna da 
može da se prelije preko keksa.
     
    



Коментари
Постави коментар