Rumba torta
Potrebno je:
- 400 g petiber keksa
- 200 ml mleka
- 2 kašike ruma
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica kremfiksa
- 1 kesica želatina
- 1 kašika kakaoa
- 100 g mlečne čokolade
- 150 g čokolade za kuvanje
- ulje
Priprema
1. Šećer u prahu izmešati sa kesicom
kremfiksa. Slatku pavlaku umutiti, uz postepeno dodavanje mešavine
šećera u prahu i kremfiksa. Dodati krem sir i sve umutiti da se sjedini.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, otopiti ga na laganoj
temperaturi i dodati i slatku pavlaku (u kojoj je dodat krem sir),
neprestano muteći mikserom. Trećinu fila odvojiti i umešati kakao. Keks
umakati u mleko pomešano sa rumom, složiti jedan red na duguljastoj
tacni, pa po njemu rasporediti 1/2 belog fila. Preko narendati 1/2
mlečne čokolade, zatim ide red keksa, pa fil sa kakaom, red keksa, pa
druga polovina belog fila. Preko narendati drugu 1/2 mlečne čokolade i
na kraju red keksa.
2. Glazura: Na pari otopiti 150 g
čokolade za kuvanje, uz dodavanje ulja, da masa bude toliko tečna da
može da se prelije preko keksa.
Коментари
Постави коментар