Čizkejk (cheesecake)
Potrebno je:
- 300 g Mlevene Plazme
 - 125 g maslaca
 - 200 ml mleka
 - 200 ml slatke pavlake
 - 100 g šećera u prahu
 - 100 g kristal šećera
 - 250 g krem sira
 - 1 kisela pavlaka
 - 300 g voća po izboru
 - 1 kesica želatina
 - 1 kesica kremfixa
 
Priprema
      1. Rastopiti maslac u mleku, i u to dodati 300 g mlevenog keksa. Rukom rastanjiti koru u kalup veličine 24cm.
     
    
      2. Fil: Pomešati 100 g šećera u 
prahu sa kesicom kremfixa. Umutiti slatku pavlaku dodavajući polako 
mešavinu šećera i kremfixa. Na kraju dodati krem sir i kiselu pavlaku. 
Dobro izmešati kašikom (ne mikserom) i staviti na koru od keksa. 
     
    
      3. Glazura: Staviti 300 g voća po 
izboru (ja sam uzela jagode), 100 g kristal šećera i jednu kašiku vode 
na vatru, poklopiti i pustiti da provri. Izgnječiti voće viljuškom. U to
 dodati 1 kesicu želatina spremljenog prema uputstvu. Ostaviti glazuru 
da se malo prohladi pa preliti preko fila. Ostaviti u frižider najmanje 5
 h.
     
    



Коментари
Постави коментар