Čizkejk (cheesecake)
Potrebno je:
- 300 g Mlevene Plazme
- 125 g maslaca
- 200 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kristal šećera
- 250 g krem sira
- 1 kisela pavlaka
- 300 g voća po izboru
- 1 kesica želatina
- 1 kesica kremfixa
Priprema
1. Rastopiti maslac u mleku, i u to dodati 300 g mlevenog keksa. Rukom rastanjiti koru u kalup veličine 24cm.
2. Fil: Pomešati 100 g šećera u
prahu sa kesicom kremfixa. Umutiti slatku pavlaku dodavajući polako
mešavinu šećera i kremfixa. Na kraju dodati krem sir i kiselu pavlaku.
Dobro izmešati kašikom (ne mikserom) i staviti na koru od keksa.
3. Glazura: Staviti 300 g voća po
izboru (ja sam uzela jagode), 100 g kristal šećera i jednu kašiku vode
na vatru, poklopiti i pustiti da provri. Izgnječiti voće viljuškom. U to
dodati 1 kesicu želatina spremljenog prema uputstvu. Ostaviti glazuru
da se malo prohladi pa preliti preko fila. Ostaviti u frižider najmanje 5
h.
Коментари
Постави коментар