Pileće belo meso sa kornfleksom
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 50 g maslaca
- 30 g senfa
- 40 g prezli
- 40 g parmezana
- 50 g kornfleksa
- 800 g krompira
- 40 g maslaca
- 1 jaje
- so
- biber
Priprema
1. Meso blago izlupati. Maslac (50 g)
istopiti i pomešati sa senfom. Umutiti žicom da se sastojci sjedine. U
činiji pomešati izmrvljeni kornfleks, prezle i parmezan. Meso uvaljati u
mešavinu senfa i maslaca, a zatim u kornfleks sa prezlama i parmezanom. Krompir
iseckati, obariti, procediti i pomešati sa 40g maslaca. Dodati jaje, so,
biber i žicom umutiti da bude penasto. U veliki pleh od el. šporeta
staviti pek papir, pa poređati pripremljene šnicle. Pire krompir staviti
u špric za tulumbe i istiskivati krofnice u istom plehu. Peći pola sata
u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, ili dok sve lepo porumeni (vreme
pečenja zavisi od el. šporeta).
Коментари
Постави коментар