Pileće belo meso sa kornfleksom
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
 - 50 g maslaca
 - 30 g senfa
 - 40 g prezli
 - 40 g parmezana
 - 50 g kornfleksa
 - 800 g krompira
 - 40 g maslaca
 - 1 jaje
 - so
 - biber
 
Priprema
      1. Meso blago izlupati. Maslac (50 g) 
istopiti i pomešati sa senfom. Umutiti žicom da se sastojci sjedine. U 
činiji pomešati izmrvljeni kornfleks, prezle i parmezan. Meso uvaljati u
 mešavinu senfa i maslaca, a zatim u kornfleks sa prezlama i parmezanom. Krompir 
iseckati, obariti, procediti i pomešati sa 40g maslaca. Dodati jaje, so, 
biber i žicom umutiti da bude penasto. U veliki pleh od el. šporeta 
staviti pek papir, pa poređati pripremljene šnicle. Pire krompir staviti
 u špric za tulumbe i istiskivati krofnice u istom plehu. Peći pola sata
 u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, ili dok sve lepo porumeni (vreme 
pečenja zavisi od el. šporeta).
     
    



Коментари
Постави коментар